Özal’ın zehirlenmesi davasında Beraat

Güncelleme Tarihi:

Özal’ın zehirlenmesi davasında Beraat
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2014 01:34

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın planlayarak zehirlendiği iddiasıyla açılan davanın tek sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz hakkında beraat kararı verildi.

Haberin Devamı

Mahkeme, Ersöz’ün atılı suçu işlediğinin sabit olmadığı gerekçesiyle bu kararı aldı. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasında Savcı İsmail Şafak, esas hakkındaki mütalaasını okudu. Şafak, sanık hakkındaki iddianın dosyadaki gizli tanık beyanlarına dayandırıldığını hatırlattı. Özal’ın ölümüyle ilgili soruşturmada yapılan feth-i kabir işlemi ardından hazırlanan Adli Tıp Raporu’nda “Kesin ölüm sebebinin tespit edilmediğine” dikkat çekildiğini belirten Şafak mütalaasında şunları söyledi:

ÖZAL BİZİ AFFETSİN

Özal’ın zehirlenmesi davasında Beraat


“Ülkemize büyük hizmetler vermiş Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın hastalığı nedeniyle değil de menfur bir suikast sonucu öldürülüp öldürülmediği konusundaki belirsizlik nedeniyle zamanında yapılmayan klasik otopsi ve ölüm esnasında maktulden verileri (kan, kıl, doku vs gibi) alınmayarak, delillerin kaybolmasına neden olan sorumluların ihmalleri yüzünden kirli eller ortaya çıkarılamamıştır. Çıkarılamadığı için merhum Cumhurbaşkanı Özal’a Allah’tan rahmet, bir yargı mensubu olarak da yargı adına bizi affetmesini dilemekten başka söylenecek söz kalmamıştır. Merhum Özal’ın mekanı cennet ve ruhu şad olsun. Sanığın atılı suçu işlediğine dair cezalandırılmasına yeterli, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından beraatına karar verilmesi mütalaa olunur.”

OYBİRLİĞİ İLE


Mahkeme heyeti oy birliği ile Ersöz hakkında beraat kararı verdi. Ersöz’ün avukatı Hulusi Coşkun, Balyoz, Ergenekon ve Özal davası ile TSK’nın hedef haline getirildiğini belirterek, “Bu davalar siyasetle Cemaat’in işbirliği ile açılan davalardır. Bir ayrılma sonucu bu davalar ortada kalmıştır. Cami avlusuna terk edilmiş nesebi belli olmayan çocuklar gibi normal mahkemelerin önüne konulmuştur” dedi. Ersöz de beraat kararıyla ilgili olarak, “Hep hukuk tarihinde yaşanan örneklerden birtakım şeyler söylenir. Bunlardan bir tanesi ‘Berlin’de hâkimler var’ sözü. Ama bugün burada gördük ki bizim uzun zamandır özlediğimiz, bağımsız tarafsız Türk yargısının Ankara’da da bulunduğuna ilişkin bir karar çıktı” açıklaması yaptı. Özal’ın ölümüne ilişkin olarak ayrılarak devam eden soruşturma ise sürüyor. Soruşturmanın şüphelileri arasında Özal’ın eşi Semra Özal ve oğlu Ahmet Özal da bulunuyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!