Histogram zorladı ‘selfie’ gülümsetti

Güncelleme Tarihi:

Histogram zorladı ‘selfie’ gülümsetti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2014 01:34

TEMEL Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında ortaokul 8’inci sınıf öğrencilerine uygulanan ortak sınavların ilk üç oturumu dün yapıldı.

Haberin Devamı

Bilfen Eğitim Kurumları, Fen Bilimleri Dershanesi, Uğur Liseleri Hazırlık uzmanları dün yapılan Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi sınavlarını değerlendirdi.

MATEMATİK: İşlem yoğunluğu sebebiyle geçen seneye göre zordu. Üslü ifadeleri içeren sorular eleyiciydi. Ders kitaplarında farklı bilgilerle yer alan bir histogram sorusu kafa karıştırıcıydı.
TÜRKÇE: Geçen yıla göre daha eleyiciydi. Listede olmayan ‘Edebiyat Bilgileri’ konusundan bir soru vardı. Günceli takip eden, genel kültürü sağlam, yorum kabiliyeti gelişmiş öğrencilerin başarılı olacağı bir sınavdı. Virgülün kullanım göreviyle ilgili A ve C’de 17’nci soru teknik olarak kusurlu duruyor. Noktalama ve atasözüyle ilgili sorular zorlayıcıydı.
DİN KÜLTÜRÜ: Geçen yıla göre daha soyut sorular vardı.

Haberin Devamı

Özçekimli soru

ÖĞRENCİLERİN en çok konuştuğu konu Türkçe testindeki ‘selfie’ sorusu oldu.Yabancı sözcüklerin yerine Türkçelerini kullanmayı özendirme temalı soruda verilen paragrafta bir şairin Türk Dil Kurumu’nun ‘özçekim’ diye çevirdiği ‘selfie’ kelimesinin kullanması eleştiriliyor. ‘Özçekim’ kendi fotoğrafını çekmek anlamına geliyor.

BUGÜN TEOG’DA FEN VAR

1 MİLYON 287 bin 8’inci sınıf öğrencisi bugün de ‘fen ve teknoloji’, ‘İnkılap tarihi ve Atatürçülük’ ile ‘yabancı dil’ sınavlarına katılıyor. Sınavlar 09.00-12.00 arasında yapılıyor. Her oturumda öğrencilere 20’şer soru yöneltiliyor ve 40 dakika cevaplama süresi veriliyor. Her sınavın ardından da yarım saat dinlenme süresi tanınıyor.

Bazı ilçelerde sınav olmadı

HAVA muhalafeti nedeniyle sınavların yapılamadığı yerler de oldu. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da “Antalya Akseki’de, Karaman’da, bazı ilçelerimizde sınavlar yapılamadı. Öğrencilerimiz telafi sınavına girecekler” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!