3 bin TL geliri olana ev lazım

Güncelleme Tarihi:

3 bin TL geliri olana ev lazım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2014 22:36

TÜRKİYE genelinde yıllık 650 bin, İstanbul’da ise 120 bin konut ihtiyacı olduğunu söyleyen Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı ve EYG Gayrimenkul İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Konut ihtiyacının yüzde 30-40’ı orta gelirliden geliyor. Piyasada ise ağırlıklı olarak lüks üretim var. Biz aylık geliri 3-5 bin lira olan ve ufak birikimleri olan aileleri hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

EYG Gayrimenkul’ü orta gelirliye ev üretmek için kurduklarını anlatan Çelik, İstanbul Kayabaşı’ndaki EVvel İstanbul projeleri hakkında şunları söyledi: “Emlak Konut’un hasılat paylaşımıyla ihale ettiği alanda Intaya, EYG ve İntes ortaklığı ile 678 konut inşa edeceğiz. Projenin yatırım değeri 700 milyon lira.”
Proje için 10 bin talep aldıklarını, 600 daire için de rezervasyon yaptıklarını belirten Çelik, “Yan arsada bir konut projesi daha yapacağız. Toplam konut sayısı 1500’ü bulacak” dedi. Projeyi mahalle konseptinde tasarladıklarını belirten Çelik, daire metrekare fiyatının 3 bin 200 lira olduğunu dile getirdi. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, projeyle Emlak Konut’a 726 milyon TL’lik hasılat, 188 milyon TL arsa payı taahhüdünde bulunulduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!