Berlinli öğretmenler fazla mesailerini fazlasıyla alacak

Güncelleme Tarihi:

Berlinli öğretmenler fazla mesailerini fazlasıyla alacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2014 13:33

Ocak ayından itibaren Berlin’de emekliye ayrılacak öğretmenlere fazla çalıştıkları saatleri geri ödenecek. 2003 yılından bugüne fazla mesailerinin karşılığını alamayan 28 bin pedagog bugün meclisten çıkacak kararı bekliyor. Şimdiye kadar öğretmenlerin ne kadar ücret alacağı belli değildi. Fakat son görüşmelerde çıkan sonuca göre, öğretmenler her gün için 160 Euro yerine 230 Euro alacak.Halihazırda emekli olan öğretmenlerin sayısı ise 2 bini geçiyor.

Haberin Devamı

Bir davadan çıkan kararın beraberinde getirdiği bu sonuçla, öğretmenlere emekli olduklarında mesailerine göre 1000 ila 12 bin Euro arasında geri ödemede bulunulacak. Eğitim ve bilim sendikasından (GEW) Udo Mertens böyle bir düzenlemenin sonunda hayata geçirilecek olmasına sevindiğini söyledi. Mertens, "2 bin den fazla öğretmen emekliye ayrılmış olmasına rağmen bu parayı bekliyor ve paranın Ocak ayında ödenmesi ise üzücü." diye ekledi.

Yeni düzenleme 2015 ve 2016 yıllarında Berlin eyaletine 1,44 milyon Euro’ya patlayacak. 2016 yılından 2020 yılına kadar geri ödenmesi gereken miktar ise her yıl için 2 milyon Euro olarak hesaplanıyor. Maliye senatörü bu yüzden öğretmenlere geri ödemede bulunmak yerine, erken emekliye ayrılmalarını istiyor. Fakat bu, öğrencileri okul döneminin ortasında bırakmak anlamını taşıyor.

Eğitim senatörü Sandra Scheeres ise birçok öğretmenin emekliye ayrılması nedeniyle Almanya çapında 1700 öğretmen bulmaya çalışıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!