Bakanlık neden sessiz

Ankara, yine dönüp dolaşıp kısır bir tartışmanın içine girdi.

Haberin Devamı

Günlerdir ‘bir kaşık suda’ çıkartılan fırtına karşılıklı açıklamalarla devam ediyor.
Hatırlayalım, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Twitter hesabından “ODTÜ’de restoran için ağaç kesiliyor” iddiasında bulunmuş, ODTÜ yetkilileri de yapılan kesim ve budama işleminin Orman İşletme Müdürlüğü kontrolünde yapıldığını açıklamıştı.

* * *

Pazar günkü gazetemizde, arkadaşımız Oğuz Demir’e konuşan Gökçek, iddialarını ayrıntılı bir şekilde sıralamıştı.
Dün sabah da, ODTÜ Rektörü Ahmet Acar’la biraraya geldik. İddialara, bize gösterdiği bir tutanakla yanıt verdi. Acar’ın yanıtıyla ilgili ayrıntıları haberimizde okuyacaksınız.
Ancak, ‘kısırdöngü’ halinde süren bu suçlamaların ‘iftira’ mı yoksa ‘yerinde’ mi olduğu noktasında en net açıklamayı en başından itibaren Orman İşletme Müdürlüğü yapabilirdi.

* * *

Haberin Devamı

Gökçek, kesim işlemi için mutlaka Orman İşletme Müdürlüğü’nden bir izin yazısı alınması gerektiğini söylerken, ODTÜ yetkilileri de zaten Orman İşletme Müdürlüğü’ne gerekli yazıların yazıldığını, bakanlıktan gelen yetkililerle kesim işleminin tutanak altına alındığını, dolayısıyla kendilerine tekrar bir izin yazısının gelmesine gerek kalmadığını savunuyor.

* * *

Peki, Ankara’nın ‘gözbebeği’ ODTÜ Ormanı ve Eymir Gölü’yle ilgili böylesine önemli bir konu kamuoyunda tartışılırken, izinle ilgili muhatap olan kurum Orman İşletme Müdürlüğü ne yapıyor?
Sessiz kalıyor.
En başından Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, ya da müdürlük adına bakanlık yetkilileri izin konusuna açıklık getiremez miydi?
Doğrusu neyse, kamuoyuna bilgi veremez miydi?

* * *

Her şeyden önemlisi, bu ülkenin Orman Bakanı çıkıp da haklıdan yana taraf olamaz mıydı?
“ODTÜ, bu konuda haksızdır. Orman İşletme Müdürlüğü’nden izin almadan ağaç kesmiştir. Gereken yapılacaktır” ya da “Melih Gökçek’in iddiaları asılsızdır. Kurumumuzun bilgisi dahilinde budama ve kesim işlemi yapılmıştır” diyemez miydi?

* * *

Kamuoyu gerçeği bilmek istiyor. En yetkili ağızdan.

Yazarın Tüm Yazıları