Restoranın ‘r’si yok

Güncelleme Tarihi:

Restoranın ‘r’si yok
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2014 01:14

ODTÜ Rektörü Ahmet Acar, ‘restoran için ağaç katliamı yapılıyor’ iddialarına yanıt verdi: “Tamamen Orman İşletme Müdürlüğü denetiminde tutanak altına alınarak yapılan rutin budama faaliyeti. Restoranın ‘r’si düşünülmemiştir. Bu iddialar ne akla, ne vicdana, ne de mantığa uyar.”

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in “ODTÜ’de restoran için ağaç katliamı yapılıyor” iddiaları üzerine, gazetecilerle biraraya gelen Rektör Ahmet Acar, “İki üç yılda bir yapılan rutin budama işlemi tamamen Orman İşletme Müdürlüğü denetiminde yapılmıştır. Ortada restoranın ‘r’si yoktur” dedi. Eymir Gölü çevresinde yapılan bakım ve budama çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Acar, 26 Eylül günü Ankara Orman İşletme Müdürlüğüne resmi yazı gönderdiklerini ve bu yazıda orman ağacı olmadığı için izne gerek olmamasına rağmen, Eymir Gölü kıyısındaki sazlıklar ile yol güzergahı arasında kalan kısımda tehlike arz eden ağaçların budanması ve kesimi konusunda bilgi verdiklerini söyledi.

TUTANAK ALTINA ALINDI

Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerinin söz konusu alana gelerek incelemeyi yaptığını ve yetkilinin de imzasıyla gerekli çalışmanın tutanak altına alındığını anlatan Acar, şunları söyledi:
“Söz konusu çalışmayı Kasım başında resmi yazıyla bakanlığa da gönderdik. Dolayısıyla yaptığımız budama ve kesim çalışması, tamamen Orman İşletme Müdürlüğü’nün denetiminde gerçekleştirilen bir çalışmadır. Ortaya atıldığı gibi, ortada restoranın ‘r’si bile düşünülmemiştir, düşünülemez de.
İzinli ve zorunlu olan orman bakım çalışmasını ‘ağaç katliamı’ olarak nitelemek son derece yanlıştır.

Haberin Devamı

TEŞEKKÜR BEKLEMİYORUZ KARALAMAYIN YETER

ODTÜ, bu ormanın oluşturulması ve korunması konusunda her türlü hassasiyeti gösteren bir üniversitedir. Son bir yılda, öğrencisiyle, akademisyeniyle, tüm Ankaralısıyla 150 bin ağaç diktik, gelecek sene Kasım ayına kadar hedefimiz 300 bine tamamlamak. ODTÜ, bu konuda hiç kimseden teşekkür beklemiyor ama en azından bizi uydurma haberlerle karalamayın. ODTÜ’yle ilgili bu iddialar, ne akla, ne mantığa ne de vicdana uyuyor.

İHBAR EDEBİLİRSİNİZ

Bizler kamu görevlisiyiz, meşru zeminde hareket etmeliyiz, dürüst ve adil olmalıyız. Bundan kamu düzeni zarar görür. Nezaketimizi kimse zaafiyet olark algılamasın. Diğer yandan Orman Kanunu çok sert bir kanundur. Bir eksiğimiz, kusurumuz varsa Orman Bakanlığı’na ihbar edersiniz, ilgililer hakkında gereken yapılır.

Haberin Devamı

GELİN MOGAN’I KURTARALIM

Bugün Mogan’ın haline bakın. Mogan, Eymir’in ikiz kardeşidir. Etrafındaki sazlık ve sıkışmış 15 kavak ağacından başka birşey yok, göl bile gözükmüyor. Öneriyorum o zaman, çevreciler kimse öne çıksın, gelin hep birlikte Mogan’ı ağaçlandıralım. Biz de katılalım, bari kalan araziyi kurtaralım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!