Ulaşım mücadelesi

Güncelleme Tarihi:

Ulaşım mücadelesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2014 01:10

Ankara’nın sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütleri, “güvenli, hızlı, ucuz, insan odaklı, engelsiz, çevre dostu, çağdaş ve 24 saat” ulaşım hakkı için Ankara Ulaşım Dayanışması’nı kurdu.

Haberin Devamı

Ulaşım hakkını savunmak ve kentte yapılacak tüm ulaşım düzenlemelerinin takipçisi olmak amacıyla bir araya gelen Ulaşım Dayanışması üyeleri, Ankara Barosu Eğitim ve Kültür Merkezi’nde kuruluş hedeflerini anlattı. Topluluk adına konuşan Ankara Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Cemalettin Gürler şunları söyledi:

KAMU HİZMETİ İSTİYORUZ

“Büyükşehir Belediyesi’nin kar amacıyla görevini özel işleticilere devretmesini kabul etmiyor, halkın can güvenliğinin sağlandığı, ekonomik, hızlı ve konforlu bir toplu taşıma için mücadele başlatıyoruz. Ulaşımın, toplu taşımada payları her gün artan ve standartları giderek düşen dolmuş, minibüs, özel toplu taşım aracı ve özel halk otobüsü gibi bireysel taşımacılara bırakılmasını kabul etmiyoruz. Toplu taşımanın bir ticari meta değil, kamu hizmeti olarak kurumsal işleticiler tarafından sunulmasını istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!