Sorunlar 3 Temmuz'dan önce başladı

Güncelleme Tarihi:

Sorunlar 3 Temmuzdan önce başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2014 17:26

Ersun Yanal, "Türk futbolu şu an kaos içinde. Ama bu sadece 3 Temmuz için değil. Ben 3 Temmuz'u çok farklı bir noktaya koyuyorum. Onun öncesinde başlayan 90'lı yıllarda yayın gelirleriyle özelleşip dernekler yasası üzerinden futbolu yönetmeye çalıştığımızdan itibaren bence büyük problemler başladı" dedi.

Haberin Devamı

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, "Rakibimizi asla küçümsemiyoruz. Her rakip bizim için çok önemli. Sizinle aynı kategoride maç yapıyorsa rakibin güçlüsü, kuvvetlisi, zayıfı yoktur. Oynayacağımız maçın sonucu alacağımız 3 puan bizi bir sonraki tura getirecektir. Amacımız turu geçmek, bu gruptan çıkmak" dedi.

"TRABZONSPOR BİR MARKA"
UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda yarın oynanacak olan Metalist Kharkiv maçı öncesinde Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda kaleci Fatih Öztürk ile basın toplantısı düzenleyen Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, "Galatasaray maçı sonrasındaki basın toplantısında önemli başlıklardan birinin birlikte yürüme gereğini olduğunu belirttim. Bunun altını tekrar çizmek istiyorum. Çünkü Trabzonspor Türkiye'de bir marka, bunun alt yapısı var. Bu alt yapı çok uzun zamandır istediği sonucu alamadı. Bu sonucu almak için birlikte yürümeye ihtiyaç var, bu bizi güçlü kılacaktır. Bu gücü önce oluşturmamız gerekir" dedi.

Haberin Devamı

"HEDEFİMİZ HERKESE KEYİF VERMEK"
Galatasaray maçı sonrası elde ettikleri güzel referans sonrasında kendilerine destek olan taraftarlara güzel bir futbol akşamı yaşatmak istediklerinin de altını çizen Ersun Yanal, şunları söyledi:
"Herkese keyif veren, 90 dakika sahada mücadele etmeye çalışan, onu skora yansıtmaya çalışan ve bunu tribünde herkese hissettiren bir takımı yarın karşılamalarını bekliyorum. Bu bizim için önemli referans noktası olacaktır. Rakibimizi iyi oyunla, mücadeleyle, Trabzonspor taraftarının beklentisi coşkulu oyunla karşılayıp, sonuç alarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Hazır ve iyi bir takım var. Oyuncularımız çok iştahlı, istekli. Hepsinin ayrı ayrı kaliteleri var. Acemi, deneyimli, genç oyuncularımız var. Hepsiyle birlikte 5 Ocak'a kadar olan birinci yarı, daha doğrusu ilk nefes alma hedefimize bütün maçları kazanmak parolasıyla çıkacağız. Kazanma adına hiçbir ödün vermeden mücadele edeceğiz."

"DÜNYA YÜZEYİNDE HER YER TRABZON"
Trabzonspor'un kiminle oynarsa oynasın her maçı kazanmak için sahaya çıkacağını kaydeden Yanal, "Bize her yer Trabzon' diye efsane bir slogan var. Bizim için dünya yüzeyinde her yer Trabzon olmalı. Her gittiğimiz her yeri Trabzon yapmak için oynayacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

"DEVRE ARASI TRANSFER ZOR"
Yanal, devre arası transferin zor olduğunu söyleyerek, "Bu konuda en ufak değerlendirmem yok. Bunu samimi olarak paylaşıyorum. Bu oyuncu yaramıyor, bu oyuncuyu tutacağım diye düşüncem yok. Bunun için bana birkaç haftalık süreç lazım. Onlarla çalışıp, onları daha iyi anlamam gerekiyor. Belki buna ihtiyaç kalmayacak. Devre arası transferleri çok zor. Ekonomik olarak takımların durumları belli. Oyuncuları tanıdıkça daha düzgün değerlendirmeler yapacağımı düşünüyorum.
Yanal, bir gazetecinin, "Türk futbolunda yaşanan sorunların nedeni nedir, ya da bunu 3 Temmuz sürecine mi bağlamak gerekiyor?" şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi:
"Türk futbolu şu anda ciddi kaos içinde. Kulüplerin ciddi borcu var. Bugün büyük bir kulübümüzün basket takımında problemler yaşandı. Oyuncularla ilgili söylemler, birçok dedikodular geliyor. Diğer taraftan istifalar söz konusu. Ama bu sadece 3 Temmuz için değil. Ben 3 Temmuz'u çok farklı bir noktaya koyuyorum. Onun öncesinde başlayan 90'lı yıllarda yayın gelirleriyle özelleşip dernekler yasası üzerinden futbolu yönetmeye çalıştığımızdan itibaren bence büyük problemler başladı. Bence bundan sonra daha fazla dip yapmayız. Her türlü spor adamının katıldığı çalıştaylar, bence sadece Türk futbolunun değil Türk sporunun ciddi anlamda masaya yatırılma zamanı gelmiştir."
Yanal, Galatasaray maçında sakatlanan Gineli oyuncu Constant'ın yarın kontrolleri sonrası daha net kararlar verebileceklerini ancak büyük olasılıkla Kharkiv karşısında görev alamayacağını sözlerini ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!