İngiltere'de Facebook'a 'terör' tepkisi

Güncelleme Tarihi:

İngilterede Facebooka terör tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2014 17:32

Facebook, teröristlerin mesajlarını yayınlıyor diye İngiltere'nin gündeminde...

Haberin Devamı

The Daily Telegraph gazetesi "Lee Rigby'nin katilinin bıraktığı terör notuna öfke" manşetini atarken, İngiltere Başbakanı David Cameron'un 2013 Woolwich katili Michael Adebowale'nin saldırıdan beş ay önce bir askeri öldürme niyetini sosyal medya sitesine koyarken, ilgili makamlara haber vermediği için Facebook'a ateş püskürdüğüne dikkat çekti.

Bu istihbarat gizli servislere bildirilseydi Lee Rigby cinayetinin önlenebileceğini ileri süren Woolwich Terör saldırısı ile ilgili son raporda, Facebook'un teröristler için güvenilir bir mekan olduğu vurgulandı.

The Guardian "Facebook Rigby dosyasında suçlandı" manşetli haberinde, İngiliz Gizli Servisi MI5, askerin öldürülmesiyle ilgili aklanırken, İngiliz milletvekilllerinin internetin teröristler için güvenilir bir mekan olduğu görüşünü vurguladı.

The Independent "Facebook'a Savaş" manşetli birinci sayfa haberinde, milletvekillerinin Facebook dışında Apple, Google ve Microsoft'u da istihbaratı ilgili makamlara bildirmedikleri için suçladıklarına dikkat çekti.

The Times "Facebook Rigby cinayetinde suçlandı" manşetini atarken askerin planlanan cinayetinde web devinin ilgililere haber vermediğini belirtti.

Daily Mail, biraz daha ağır bir manşet attı: " Rigby'nin kanı Facebook'un ellerinde"

Daily Mail manşet haberinde Lee Rigby'nin ailesinin katilleri durdurmaya yardım etmediği için Facebook'u suçladıklarına işaret etti. The Sun da benzeri bir manşetle "Kanı ellerinde" başlığıyla tam sayfa Facebook'a yüklendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!