‘Kadın kotası’ en az yüzde 30 olacak

Güncelleme Tarihi:

‘Kadın kotası’ en az yüzde 30 olacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2014 15:32

Almanya'da hükümeti oluşturan partiler kadın kotası konusunda uzlaştı. Büyük şirketlerin yönetim kademesinde en az yüzde 30 oranında kadın yöneticinin olmasını sağlayacak tasarının gelecek bakanlar kurulunda onaylanacak.

Haberin Devamı

BİRLİK Partilerin uzun süre karşı çıktığı kadın kotasını sosyal demokratlar istedi. Partiler, hiçbir istisnaya yer vermeden borsada işlem gören şirketlerin yönetim kadrosunun yüzde 30’unun kadın olmasını öngören tasarının 11 Aralık’ta bakanlar kurulunda imzaya açılmasında uzlaştı. Yasa çıkarsa uygulanmasına 2016’da başlanacak.

Başbakan Angela Merkel, “Bizler başarılı kadınlardan vazgeçemeyiz” dedi.

Yasanın mimarı Federal Aile, Kadınlar ve Çocuklardan Sorumlu Sakan Manuela Schwesig ise “Kadın erkek eşitliği alanında atılmış büyük bir adım” diye konuştu. Adalet Bakanı Heiko Maas da varılan uzlaşmayı tarihi bir gelişme olarak değerlendirdi.

Almanya’nın ekonomisinin temel taşını oluşturan dev şirketler de dahil olmak üzere ülkedeki önde gelen firmalarda yönetici pozisyonunda çalışan kadın oranı oldukça düşük. Volkswagen, Eon, Mercedes, BMW, Siemens, BASF ve RWE şirketlerinde görevli kadın yöneticilerin oranı yüzde 15 ile 25 arasında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!