İstanbul’un 5 günlük hava durumu (Kar ne zaman yağacak?)

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’un 5 günlük hava durumu (Kar ne zaman yağacak)
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2014 17:18

Meteoroloji bazı şehirlerimizi kuvvetli yağışlar konusunda uyardı. İstanbul'da kar yağışı ne zaman bekleniyor? Günden güne soğuyan İstanbul'da hava durumu nasıl olacak? İşte İstanbul'un 5 günlük hava raporu...

Haberin Devamı

Meteoroloji yetkilileri uyardı. Soğuk hava dalgalarında vatandaşların dikkatli olması gerekiyor. İstanbul hava durumu nasıl olacak? Kar İstanbul'a 20 Ocak'ta gelecek. İstanbul'da 2 gün daha sağanak yağış var. Sert poyrazla sıcaklık 6-7 derece hissedilecek. Hafta sonuna doğru yağışlar kesiliyor, sıcaklık biraz artacak ama yine de hava soğuk olacak.

Son verilere göre, bölgede havanın parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde Marmara genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: 1 ila 3 derece azalacağı tahmin ediliyor.
RÜZGAR: Güney ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

SİS UYARISI: Gece ve sabah saatlerinde Marmara genelinde pus yer yer sis hadisesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü'nden gelen hava durumu raporunda, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 6 ilde kuvvetli yağış ve kar uyarısında bulunuldu.
Açıklamada, bölgenin batısında yarın gece kuvvetli yağış beklendiği ifade edilerek, yağışın 27 Ekim'e kadar süreceği belirtildi. "Yağışın, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman ve Siirt'te kuvvetli, yüksek kesimlerde karla karışık, Şırnak'ta kuvvetli karla karışık, yüksek kesimlerde kar şeklinde olacağı tahmin edilmektedir" ifadelerine yer verilen açıklamada, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği kaydedildi.

Bugün (26 Kasım Çarşamba) yurdun güneydoğu kesimlerinde görülecek yağışların Güneydoğu Anadolu Bölgesinde (Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Batman) kuvvetli sağanak, yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur, Malatya ve Elazığda kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmur yüksek kesimlerinde kar, Tunceli, Bingöl ve Bitlis çevrelerinde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin edildi.
Yurdu etkisi altına alan soğuk hava, gelecek ayın ilk günlerine kadar etkili olmayı sürdürecek. Ayrıca, kar yağışları da kuvvetlenecek.

Haberin Devamı

İstanbul'da 5 günlük hava tahmini raporu (Kaynak: www.mgm.gov.tr)

İstanbul’un 5 günlük hava durumu (Kar ne zaman yağacak)

Türkiye'yi beş gün önce etkilemeye başlayan soğuk hava dalgası aralık ayının ilk günlerine kadar ülkeden çekilmeyecek. Hafta sonu sıcaklıklarda biraz yükselme olsa bile, bu durum uzun süre devam etmeyecek.

BAKMADAN GEÇME!