Hayat bir aileyi cami avlusuna bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Hayat bir aileyi cami avlusuna bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2014 14:59

Gaziantep'te, cami bahçesinde yaşam mücadelesi veren Bilenler çifti ve 3 çocuğıu, kış öncesi birbirlerine sarılarak ısınıyor, başlarını sokabilecekleri evin hayalini kuruyor.

Haberin Devamı

İş umuduyla gurbete çıkan Mehmet-Türkan Bilenler çifti, 10 gün önce döndükleri Gaziantep'te, maddi imkanları olmadığı için zor günler geçiriyor. 3 çocuğu ile sokakta kalan çift, cami bahçesine sığındı. Soğuk havada battaniye içinde birbirine sarılarak ısınmaya çalışan aile, kendilerine uzatılacak yardım elini bekliyor.Baba Bilenler, yaptığı açıklamada, iş umuduyla gittiği Kocaeli'nde zor günler geçirdiklerini söyledi.

Hayat bir aileyi cami avlusuna bıraktı


Kirayı ödemeyince önce İstanbul'a gittiklerini anlatan Bilenler, "Burada 2 gece sokakta kaldık. Polisler bizi bir gece otele yerleştirdi. Daha sonra yine iş umuduyla Marmaris'e gittik ancak oradan da umduğumuzu bulamadık" dedi.Yaklaşık 10 gün önce de memleketi Gaziantep'e döndüğünü vurgulayan Bilenler, şu anda bir caminin bahçesinde kaldıklarını söyledi.

Daha önce devletten yardım aldığını ifade eden Bilenler, sabit ikameti olmadığı için şimdi bundan faydalanamadığını vurguladı. Bir iş bulup çalışmak istediğini dile getiren Bilenler, "Şu an Akyol Mahallesi'ndeki Ferhadiye Camisi'nin bahçesinde sabahlıyoruz. Çocuklarım zor durumda, barınacak bir evimiz olsun istiyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Anne Türkan Bilenler de hayırseverleri yardımına ihtiyaç duyduklarını kaydetti. Bu arada ailenin daha önce Şahinbey Kaymakamlığı Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı'ndan yardım aldığı belirlendi. Kaymakamlık yetkilileri ise yardımların, ailenin ikametini başka şehre alması nedeniyle kesildiğini ancak konuyla ilgili çalışma yapacaklarını belirtti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!