Yaşama öğretmeniyle tutundu

Güncelleme Tarihi:

Yaşama öğretmeniyle tutundu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2014 01:21

ÇANAKKALE'de geçen yıl akciğer kanseri hastalığına yakalanan ilkokul öğrencisi 9 yaşındaki Bora Tezel'in hastalığı yenmek için verdiği mücadelede ailesinden sonra en büyük desteği öğretmeni Nermin Ertürk verdi. Anne Elvan Tezel, "İnsan üstü özveride bulundu" dediği Nermin öğretmenin bu örnek davranışını duyurmak için bilgi notu hazırlayıp, basınla paylaştı.

Haberin Devamı

İstiklal İlkokulu 4. öğrencisi, kanser hastası Bora Tezel'in yaşadıkları ve öğretmeninin örnek olacak davranışları, anne Elvan Tezel tarafından kamuoyuyla paylaşıldı. Çanakkale Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü Basın Halkla İlişkiler Birimi'nde görev yapan Elvan Tezel, oğlunun kanserle mücadelesinde 'insan üstü bir özveride bulunan' ve 'kanatsız melek' olarak nitelendirdiği öğretmeni Nermin Ertürk'e teşekkür etmek istedi. Kurumuyla ilgili haberleri basına ulaştıran anne Elvan Tezel, bu kez oğlunun yaşadığı dramı ve öğretmeninin oğlu için gösterdiği özveriyi ödüllendirmek için basın için bir bilgi notu hazırladı.
Tezel, oğlu Bora'nın kanseri yenmek için çok mücadele verdiğini, bu dönemde en büyük desteği öğretmeni Nermin Ertürk ile sınıf arkadaşlarından aldığını belirtti. Kendi eliyle kaleme aldığı bilgi notunda, Bora'nın 2013 yılında akciğerinden ameliyat olduğunu ve kemoterapi aldığını belirten anne Tezel, şöyle devam etti:
"Doktorların başaramaz dediğini, o inancıyla, aldığı destekler ile başardı. Bu süreçte Bora'nın öğretmeni kanatsız Melek Nermin Ertürk hep yanındaydı. Ona evde ders verdi. Yıl kaybı olup Bora üzülmesin diye sınavlarını evde yaptı. Ona özel yiyecekler hazırladı. Ona hayattan kopmaması için her hafta telefonla bağlanıp tüm sınıf ile görüştürdü. Bora için özel slaytlar hazırladı. Bora'ya elleriyle kazaklar, değişik şapkalar ördü. Bora'yı mutlu etmek için mücadeleyi bırakmaması için tüm özveriyi gösterdi. Bora tam iyileşti derken bu defe ayağından ufak bir operasyon daha geçirdi. Ama öğretmeni hiç vazgeçmedi. Bora için tüm sınıfı topladı ve evde ziyaret etti. Aslında Nermin öğretmen öğretmenden öte anneydi Bora için. Oğlunun yanında olduğunu, sınıftaki arkadaşlarının arkadaş değil kardeş olduklarını hissettirmişti. Nermin öğretmen, Bora'nın anne ve babasının da en büyük desteğiydi. Bora, bugün çok mutlu. Bora bugün kardeşlerinin elini hiç bırakmayacağını hissettirdi."
Eşi Raşit Tezel ile bu süreçte kendilerini hiç yalnız bırakmayan öğretmen Nermin öğretmene teşekkür eden Elvan Tezel, "Ülkemizde böyle gönlü, zihni, beyni ve kalbi açık nice öğretmenlerin olmasını diliyoruz. Bu ülkenin Nermin Ertürk gibi öğretmenlere ihtiyacı var. İyi ki varsın Nermin öğretmen" dedi. Bora Tezel'in halen tedavisinin sürdüğü durumunun iyi olduğu de belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!