‘Zor soru’ kaygısıyla sınava girdiler

Güncelleme Tarihi:

‘Zor soru’ kaygısıyla sınava girdiler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2014 10:52

Ortaokul 8’inci sınıf öğrencileri için uygulanan TEOG ortak sınavları başladı. İstanbul’daki Çapa Atatürk Ortaokulu’nda sınava giren öğrencilerin genel görüşü, bu sene soruların zor olacağı yönündeydi.

Haberin Devamı

İyi bir liseye girmek için yarışan 8’inci sınıf öğrencileri, bugün ilk üç oturuma katıldı. 1 milyon 287 bin 847 öğrenci ve velileri, sınavlar başlamadan yaklaşık 1 saat önce heyecan içinde okul kapılarında toplandı. Çapa Atatürk Ortaokulu’nda da öğrenciler saat 08.30’da sınıflara alınmaya başlandı. Bazı aileler de onlara eşlik etti, çocuklarını sınıfına hatta sırasına kadar götürenler oldu.
Geçen yıl TEOG ortak sınavlarında soruları çözen ve kolay bulan öğrencilerin ortak görüşü, genel olarak bu sene soruların zor olacağı yönündeydi.

‘Zor soru’ kaygısıyla sınava girdiler

Geçen seneki sorular kolaydı

Harun Sina Duyuldu adlı öğrenci, sınava herhangi bir dershane ya da özel ders desteği almadan evde hazırlandığını söyledi. Her dersten ortalama 100 soru çözdüğünü, hedefinin Beyoğlu Anadolu Lisesi olduğunu söyleyen Duyuldu, “Geçen seneki soruları da çözdüm. Onlar çok kolay geldi. Ama bu sene zor olacağı söyleniyor. Hocalarımız da aynı şeyi söyledi. Zor olacağını düşünüyorum. Heyecanlıyım ama yapabileceğimi düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘Zor soru’ kaygısıyla sınava girdiler

“Terzi kendi söküğünü dikemez ama...”

Kendisi de öğretmen olan Çetin Kale, bu sefer veli olarak Çapa Atatürk Ortaokulu’nda ikiz çocukları Buğra ve Tolga Kale’nin sınav heyecanını yaşadı. “Terzi kendi söküğünü dikemez derler ama biz de destek olmak için geldik” diye söze başlayan baba şöyle devam etti:
“Oğullarım giriyor sınava. Dershaneye gittiler, çalışma programı hazırladık. İyi hazırlandıklarını düşünüyorum. Ama heyecanlıyız elbette. Bu sene yerleştirmelerde yaşanan sorunlar, istemediği okula gönderilen, uzak okullara yerleştirilen öğrenciler kaygılandırıyor bizi elbette. Ben çocuklarımın devlet lisesinde okumasını istiyorum. İyi bir okul kazanacaklarını düşünüyorum, karışıklık yaşayacak olursak da bir yolunu buluruz diye düşünüyorum. Elbette çocuklarım için gönlümde Galatasaray, İstanbul Lisesi gibi okullar var. Fakat istekler olanaklarla sınırlıdır elbette.”
Anne Sevgi Kale de heyecanlı olduğunu belirterek, farklı katlarda sınava giren çocuklarını tek tek uğurlayıp başarılar diledi.

Haberin Devamı

“Hem antrenman yaptım, hem sınava hazırlandım”

Öğrencilerden Şenay Zeybek de sınava annesiyle birlikte gelenlerdendi. Sınava hazırlandığını, basketbol oynadığını ve bir kulübe üye olduğu için sıkı bir dönem geçirdiğini söyledi. Zeybek, “450 puan alırsam iyi bir liseye gitmeyi düşünüyorum. Aslında Şehremini Anadolu Lisesi olsa iyi olur. Heyecanlıyım ama sınavımın iyi geçeceğini düşünüyorum” dedi.
Annesi Fahriye Zeybek de kızının heyecanına ortak olmak için okula geldiğini belirterek şunları söyledi:
“Kızım basketbolcu olduğu için yoğun bir tempoda çalıştı. Fakat kızıma güveniyorum, hem derslerine hem de antrenmanlarına devam etti. İyi bir okul kazanacağını düşünüyorum. Biz Burhaniye’den İstanbul’a yeni geldiğimiz için buradaki liseler hakkında çok fazla fikrim yok, ama kızımın iyi bir okul kazanacağını düşünüyorum.”

Haberin Devamı

‘Zor soru’ kaygısıyla sınava girdiler

Kaynaştırma öğrencisine bilgisayar odasında sınav
Aynı okulun kaynaştırma öğrencilerinden Benan Sedef Tok’un ise bilgisayar odasında sınava alınması dikkat çekti. Dikkat eksikliği nedeniyle tek başına sınava giren ve 15 dakika ek süre verilen Benan Sedef Tok, rahat olduğunu belirterek “Sınava hazırlandım. Dershaneye gittim. Dikkat sorunum olduğu için ayrı sınıfta sınava girmem gerekiyor. Bilgisayar odasında bir sorunum yok. Şu anda rahatım” dedi.
Okul idarecileri: Başka şubemiz kalmadı
Okul idarecileri ise, şube kalmadığı için Benan Sedef Tok’u bilgisayar odasında sınava aldıklarını anlatarak, şunları söyledi:
“Toplam öğrenci mevcudu sayımız 500. 33 şubemiz var. 8’inci sınıflarda yaklaşık 7-8 kaynaştırma öğrencimiz var ve hepsinin ayrı sınıflarda sınava girmesi gerekiyor. Sınıf kalmadığı için bu öğrencimiz de burada sınava giriyor” dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!