Türkiye'nin Avrupa'da bir temsilcisi daha oldu!

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin Avrupada bir temsilcisi daha oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2014 10:34

Uluslararası haber ajansı AFP, UEFA Avrupa Ligi'nde yarın oynanacak karşılaşmalar öncesinde dünyaya servis ettiği bir haberde ilginç bir hataya imza attı.

Haberin Devamı

Üç Britanya ekibi Everton, Tottenham ve Celtic'in turnuvadaki kaderlerini belirleyecek maçlara çıkacaklarına vurgu yapılan haberde, Everton'ın yer aldığı H Grubu'ndaki Rus temsilcisi FC Krasnodar, Türk takımı olarak gösterildi.

Gruptaki Fransız ekibi Lille'in "Türk ekibi" Krasnodar'la zorlu bir deplasman mücadelesine çıkacağının altı çizilen haberde, takımların hangi durumlarda bir üst tura çıkacağı ise şu cümleyle okurlara anlatıldı:

"Lille, Türkiye'de kazanamazsa; Everton ve Wolfsburg'a beraberlik yetecek."

FC Krasnodar'ın Türk takımı olarak yansıtıldığı haber, FIFA'nın resmi sitesi dahil birçok yayın organı tarafından kullanıldı.

Bir Fransız ekibinin yer aldığı grupla ilgili hazırlanan haberde böyle bir hata yapılması, üstelik de haberin Paris'ten servis edilmesi dikkat çekti. Genelde bu tip hataların ardından kısa süre sonra düzeltme yayımlayan AFP'nin henüz böyle bir adım atmaması, yapılan hatanın da farkına varılmadığına işaret ediyor.

Haberin Devamı

Türkiyenin Avrupada bir temsilcisi daha oldu

AFP'nin servis ettiği haber

Türkiyenin Avrupada bir temsilcisi daha oldu

UEFA'nın resmi sitesindeki puan durumu


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!