Bu kez itiraf en tepeden

Güncelleme Tarihi:

Bu kez itiraf en tepeden
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2014 10:28

Federal Hükümetin Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi Başkanı Christine Lüders, Almanya’da ayrımcılık ve ırkçılığın hala var olduğunu söylerken, iki örnek verdi... Örneklerden biri, ev arayan Türk çiftin yaşadıklarıydı...

Haberin Devamı

Federal Hükümetin Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi, bu yıl ikinci kez ‘Ayrımcılıkla Mücadele’ ödülü verdi. Ödülü ırkçılık ve ayrımcılık karşıtı çalışmalar yapan ReachOut Danışma Merkezi adına Merkezin Başkanı Biplab Basu aldı...

Berlin Komünikasyon Müzesi’nde yapılan ödül törenine Federal Hükümetin Göç ve Uyum’dan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz, Federal Hükümetin Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi Başkanı Christine Lüders ile aralarında milletvekilinin bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Törene, Lüders’in Almanya’da ırkçılığın ve ayrımcılığın olduğunu gösteren örnekleri anlattığı konuşması damgayı vurdu.

İŞTE İKİ KÖTÜ ÖRNEK

Daha önce bir çok kez konut alanında yaşanan ayrımcılık ve ırkçılıklar gündeme gelirken bu kez aynı konu üst düzey bir yönetici tarafından aktarıldı. Ayrımcılık ve ırkçılığın kamuya açık alanlarda yapıldığına işaret eden “Bizim kurumumuza çok sayıda başvurular oluyor. Bunlardan bir kaçını sizle paylaşmak istiyorum” diyerek sözlerine başlayan Lüders, Türk çiftin kiralık ev aramaları sırasında yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Türk ismi bulunan bir kadın aylarca ev sahiplerine kiralık ev için başvuruyor. Ancak her seferinde reddediliyor... Ev sahipleri ‘Kiralık ev yok’ diyorlar. Ardından aynı kişiler bu kez Alman isimiyle başvuruyor ve aynı ev sahibi ‘Gelin evimizi gösterelim” diye cevap veriyor. Çok başarılı bir profesör işi gereği sürekli yollarda. Çok akıcı Almanca konuşabiliyor. Yolculuklarda veya kontrollerde her seferinde önce ona kimlik ve bilet soruyorlar. Onu kontrol ediyorlar. Yanında bulunanları değil. Çünkü onun babası Kenyalı. Bu örnekler maalesef çok fazla. Ayrımcılık toplumun merkezine kaydı. Irkçılık ve ayrımcılıkla herkesin mücadele etmesi gerekir...”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!