Uyuşturucu Şurası'na uyuşturucu kullanmış sanatçılar da çağrılacak

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucu Şurasına uyuşturucu kullanmış sanatçılar da çağrılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2014 01:34

TÜRKİYE’de ilk defa yapılacak olan Uyuşturucu İle Mücadele Şurası’na ilginç konuklar çağırılacak. Bu konuklar arasında daha önce uyuşturucu satıcılığı yapmış kişiler bulunacak. Sağlık Bakanlığı, 28-29 Kasım’daki şuraya katılmaları için daha önce uyuşturucu kullanmış olan sanatçılarla da temasa geçecek. Konuyla ilgili gazetecilere bilgi veren Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Seçil Özkan, şura sonrasında Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planının hayata geçirileceğini belirterek şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Şura sonrasında Uyuşturucu Bilimsel Danışma Kurulu oluşturulacak. Sokak bazında mücadele için narkotimler hayata geçirilecek. Askerlere, ev hanımlarına, tutuklulara, hükümlülere, öğrencilere sporculara bu konuda bilgi verilecek. Sokak çocukları konusunda özel bir çalışma yapılacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Yeşilay’ın girişimleriyle uyuşturucu denemek isteyen ya da bir kez bile denemiş olan kimselerin başvuracakları bir ilk adım merkezleri kurulacak (İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Mersin, Konya, Diyarbakır, Samsun, Erzurum). Bu yerlerdeki psikologlar, hekimler gelen kişiyi çok sıcak karşılayacaklar. Kişinin bağımlı olup olmadığını tespit edecekler. Bağımlıysa AMATEM’lere ÇAMATEM’lere sevkedecekler, değilse uyuşturucuyu kullanma isteğinin nereden kaynaklandığını bulup bu isteği yok edecekler.

Haberin Devamı

UYUŞTURUCU HATTI KURULACAK

7/24 uyuşturucu ile danışma hattı kuracağız. Buraya sorun yaşayanlar, ihbarda bulunmak isteyenler başvurabilecekler. Kişi istemedikçe kimlik bilgileri asla kayda alınmayacak. İhbar durumlarında İçişleri Bakanlığı ile irtibata geçeceğiz. 112 ekibine uyuşturucu krizine giren kişilere nasıl müdahale edecekleri konusunda eğitim vereceğiz.

SANATÇILAR DA GELECEK

Şuraya yaklaşık 500 kişi çağıracağız. Konuklarımız arasında eskiden uyuşturucu satmış kişiler de olacak. Sanatçılardan da destek almayı planlıyoruz. Örneğin, daha önce uyuşturucu kullanmış olan sanatçılarımızla da temasa geçeceğiz. Hiç uyuşturucu kullanmamış sanatçılarımızı da davet edeceğiz. Dizi yapımcılarını çağıracağız.

KULLANANLAR TEKRAR BAŞLIYOR

Araştırmalar uyuşturucu kullanan ve teravi olan kişilerin yarısının uyuşturucuya yeniden başladığını gösteriyor. O nedenle mutlaka tedavisi bitmiş kişilerin de sağlıklarını yakından takip edeceğiz. Buğün toplumun yüzde 2.7’si uyuşturucu denemiş. Bu durumun gençlerde farkedilmesi için ailelerin çocuklarına ciddi bir sevgi ve ilgi ortamı yaratması gerekiyor. Hatta ailecek kahvaltı yapmak bile önemli bir konu.”

BAKMADAN GEÇME!