Okullara kar tatili

Güncelleme Tarihi:

Okullara kar tatili
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2014 09:44

Yoğun kar yağışı ve buzlanma tehlikesi nedeniyle bazı il ve ilçelerde, ilk ve orta dereceli okullarla üniversitelerde eğitime bir gün ara verildi. TEOG sınavına girecek öğrencilerin ise tatil kapsamında yer almayacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Karaman'da kent merkezi ve tüm ilçelerde kar yağışı dolayısıyla eğitime bir gün ara verildi. Karaman Valiliği'nden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Karaman merkez ve ilçelerindeki tüm okullarda eğitime bir günlük ara verildiği belirtildi.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"İl merkezi ve ilçelerdeki tüm okullar yoğun kar yağışı ve ulaşımda yaşanan zorluklar nedeniyle 26 Kasım 2014 tarihinde bir gün süreyle tatil edilmiştir. Ancak 8’inci sınıflara yönelik TEOG Sınavı yapılacaktır."

Konya'da, kar yağışı nedeniyle 18 ilçede eğitime bir gün ara verildi.
Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı ve buzlanma tehlikesi sebebiyle Karatay, Meram, Selçuklu, Ahırlı, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Güneysınır, Hadim, Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Seydişehir ve Taşkent ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verileceği belirtildi.
Merkez ve bazı çevre ilçelerde kar yağışının devam ettiği belirtildiği açıklamada, şu bilgilere verildi:
"Karatay, Meram ve Selçuklu merkez ilçeleri ile Ahırlı, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Güneysınır, Hadim, Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Seydişehir ve Taşkent ilçelerinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ilköğretim ve ortaöğretim okulları 26 Kasım 2014 Çarşamba günü tatil edilmiştir.
TEOG sınavıyla ilgili ilçe sınav merkezleri bütün hazırlıklarını tamamlamış olup TEOG sınavına girecek öğrenciler ve bu sınavda görev alanlar tatil kapsamında olmayacak ve sınav yapılacaktır.

Haberin Devamı

Okullara kar tatili

Üniversitelerde tatil

Selçuk Üniversitesi’nde (SÜ), yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.
SÜ Rektörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle 26 Kasım 2014 Çarşamba Konya merkez ve çevre ilçelerde üniversiteye bağlı tüm birimlerde eğitim öğretime bir gün ara verildiği, vize sınavlarının ertelendiği belirtildi.
Açıklamada, Silifke Taşucu Meslek Yüksek Okulunda ise eğitim öğretime devam edeceği bildirildi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.
Üniversitenin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Konya ilinde yaşanan olumsuz hava şartları nedeniyle Meteoroloji 8’inci Bölge Müdürlüğü bilgilerine de dayanılarak Üniversitemizde 26 Kasım 2014 Çarşamba günü eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. 26 Kasım 2014 tarihindeki vize sınavları ise ileri bir tarihe ertelenmiştir." denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!