Demek ki o hainden özür dileyeceksiniz

Güncelleme Tarihi:

Demek ki o hainden özür dileyeceksiniz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2014 01:34

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘ihanet kampanyası’ olarak nitelediği Dersim’le ilgili tartışmanın sonlandırılmasını isteyerek, “Eğer bugün 1937’de isyan etmiş bir hainden özür diliyorsanız, biliniz ki, çok yakında 1984’den itibaren devlete, millete ve kutsal değerlerimize başkaldıran bir hainden de özür dileyeceksiniz demektir” dedi. Parti grubunda konuşan Bahçeli, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

TERÖRİST RIZA SEVDASI
Dersim isyanının elebaşı terörist Rıza’yı sözde seyit unvanıyla anarak Efendimizin torunu olduğunu söyleyen Başbakan, bir defa İslam’a, kutsal emanetlere, Evlad-ı Resul’ün aziz hatıralarına kara çalmıştır. Alemlere rahmet olarak inmiş Efendimiz Hazreti Muhammed’i bir teröristle anmak, İngiliz’in, Fransız’ın, Rus’un oyuncağı olmuş bir hainle yan yana getirmek, utanmazlık olduğu kadar büyük bir günahtır. Davutoğlu’nun terörist Rıza sevdası, isyancılara duyduğu özlem ve şükran, ağzına aldığı Horasan erenlerinin, Ehl-i Beyt büyüklerinin hiçbir söz, tavsiye ve temennisiyle bağdaşmamaktadır.
İSYANA KALKIŞAN BEDEL ÖDEDİ
Davutoğlu, terörist Rıza’nın resmi ideolojiden farklı düşünmesi nedeniyle idama gittiğini iddia etmiştir. Eğer rejime muhalifler, millete hasım unsurlar bu şekilde cezalandırılmış olsaydı Davutoğlu nasıl Başbakan olacak, AKP 12 yıldır nasıl iktidarda kalacak, Erdoğan hangi güçle Cumhurbaşkanlığına yükselecekti? Davutoğlu, boş konuşmakta, boşa kürek çekmektedir. Fakat istismarları da tehlikeli boyutlara ulaşmaktadır. Olan olmuş, yaşananlar geride kalmıştır. Türk milleti asilerin hakkından gelmiş, bu sayfa ilelebet açılmamak üzere kapanmıştır. Hem Osmanlı, hem de Cumhuriyet devrinde isyana kalkışanlar ağır şekilde bedel ödemişlerdir.
SARAY’DA ÖCALAN’A ODA
Her seferinde girdiği söz düellolarında aklının dibini döken Hükümet Sözcüsü Başbakan Yardımcısı, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra milletimizin gözünün içine baka baka teröristbaşını savunmuştur. Bir Başbakan Yardımcısı’nın, canibaşının itibarıyla ilgili kaygı taşıması siyasi ve ahlaki iflastır. Hükümet utanmasa, siyasi bedelinden çekinmese emin olun 1000 odalı kaçak ve karanlık sarayda İmralı canisinin kullanımı için manzaralı ve büyük bir oda tahsis etmekten kaçınmazdı.
MHP’NİN ALEVİ PAKETİ
Aleviliğin öncelikle nitelikli eğitim ve kadro ihtiyacını karşılayacak Türkiye Alevilik Araştırmaları Merkezi, devlet desteğinde kurulmalıdır. Alevi inanç önderlerinin akademik seviyede eğitilmesi için ilahiyat fakültelerinde Tasavvuf İlimleri Bölümü kurulmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı’nca din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinin müfredatına, Alevi toplumunun katılımıyla şekillenmiş doğru, objektif ve bilimsel bilgiler dahil edilmelidir. Kültür Bakanlığı ve ilgili kuruluşların işbirliği ile Alevi İslam inancının ve tarihi-kültürel şahsiyetlerinin envanteri ve külliyatı çıkarılmalı. Cemevi gerçeği, tam olarak kabul edilmelidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!