Turizme ‘lüks outlet’ dopingi

Güncelleme Tarihi:

Turizme ‘lüks outlet’ dopingi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2014 01:30

DÜNYANIN önde gelen gayrimenkul geliştirme şirketlerinden biri olan Emaar Properties, Türkiye’deki yatırımlarına ‘designer outlet’ denilen lüks indirim AVM’leri ile devam edecek.

Haberin Devamı

Bu konuda, İtalyan RDM firması ile işbirliği yapan Emaar Türkiye, ilk lüks outlet AVM’sini Büyükçekmekce’de açacak. Haziran 2016’da faaliyete geçmesi planlanan bu AVM’yi bir zincir haline dönüştürmeyi planlayan Emaar ve RDM, İstanbul’da ikinci bir AVM için yer bakarken, İzmir, Bodrum ve Antalya’da da arazi arayışını sürdürüyor.

125 MİLYON DOLARLIK

Emaar için Türkiye’nin stratejik bir ülke olduğunu, Toskana Vadisi ve Emaar Square projesi ile bunu gösterdiklerini dile getiren Emaar’ın Regional CEO’su Ozan Balaban, yeni yatırımlar hakkında şu bilgileri verdi: “125 milyon dolarlık bir yatırımla Haziran 2016’da hizmete açmayı planladığımız ve prestijli markaların indirimli ürünleri ile yer alacağı bu AVM ile önemli bir boşluğu dolduracağız. Bu projeler ile turizme de önemli bir katkı sağlayacağımıza inanıyoruz. Büyükçekmece’deki designer outlet projemiz 45 bin metrekarelik brüt kiralanabilir alana sahip, 203 bin metrekarelik bir arazinin üzerinde yer alacak, içinde 150 mağaza bulunacak. Ancak yatırımlarımız bununla sınırlı kalmayacak. İstanbul 10 milyon turist alan, ancak 30 milyon turisti hak eden bir şehir. O nedenle yine önceliğimiz Avrupa yakası olmak üzere ikinci designer outlet’imizi açabilmek için arazi arayışına başladık. Asya yakasını da araştırıyoruz. Bunun dışında turistik açıdan büyük ilgi gören İzmir, Bodrum, Antalya’da da arazi araştırmalarına başladık.”

Haberin Devamı

YENİ BİR MODEL OLACAK

Halen İtalya’da ve Çin’de çok sayıda designer outlet’i yöneten RDM’nin CEO’su Jacopo Mazzei de, Emaar gibi güçlü bir grupla Türkiye’ye yatırım yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirirken, “İstanbul hem turistin hem de satın alma gücünün arttığı bir şehir. Çok genç ve gelişmekle olan bir ülkesiniz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!