Ironman ilk kez Türkiye'de

Güncelleme Tarihi:

Ironman ilk kez Türkiyede
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2014 20:19

Dünya Triatlon Federasyonu, 25 Ekim 2015'te Antalya Belek'te Gloria IRONMAN 70.3 yarışı yapılacağını açıkladı. Bu güzel haber birçok triatlonseveri harekete geçirdi.

Haberin Devamı

IRONMAN'IN TARİHÇESİ
Her şey Hawaii’de 1970 yılında başladı. John ve Judy Collins en zorlu üç sporu bir araya getirme fikrini tartışmaya başladı. Ve böylece hangi atletlerin daha dayanıklı olduğunu göreceklerdi; yüzücüler mi, bisikletçiler mi yoksa koşucular mı? Ve 18 Şubat 1978’de aralarında John ve Judy Collins'in de bulunduğu 15 yarışmacı Waikiki sahiline geldi ve ilk Ironman yarışı koşuldu.

Ironman ilk kez Türkiyede

TRİATLETLER VE IRONMAN'LER SABIRSIZ
Türkiye’de ilk kez bir Ironman yarışı koşulacak olması, triatletlerimizi ve yurt dışında Ironman yapmış Türkleri bir hayli heyecanlandırdı. 'Ironman ayağımıza kadar gelmişken biz de hazırlanalım' diyen birçok amatör sporcu da cabası... Maraton koşucuları, dağ bisikletçileri, sutopçular, yol bisikletçileri işi bir yerden yakalayıp, antrenmanlara başlamaya karar verdi. Ön kayıtlarda daha önce hiç triatlon yarışı koşmamış birçok kişi başvuru yaptı. Bunun güzel bir gelişme olduğu tartışmasız.

Haberin Devamı

Ironman ilk kez Türkiyede

BİZİ NELER BEKLİYOR?
Ironman 70.3'e gelince... Öncelikle mesafelerden bahsedelim. Antalya’nın mis gibi suyunda 1.9 km yüzdükten sonra bisikletlerimizi alıp 90 km pedallayacağız. Hafif tırmanışlar dışında parkur genelde düz (Güzel haber!). Ve son olarak da 21.1 km koşacağız. En çok bu noktada desteğe ihtiyacımız olacak. Bu işte motivasyon gerçekten çok önemli. Belki de bacaklarımız durmak isterken alkışlayıp destek olan izleyiciler sayesinde yarışı bitireceğiz.

Ironman ilk kez Türkiyede

IRONMAN MARKASI
Bu konudan bahsetmeden geçemeyeceğim. Marathonist ekibinin Erdek’de düzenlediği Ironcamp sayesinde ufkum genişledi. Kamp bittiğinde fiziksel ve psikoljik olarak yorgundum ama o kadar motiveydim ki, 3 hafta sonraki Alanya Triatlonu'na kaydoldum. Asıl konuya geleyim... Ekipte benim gibi birkaç kişi dışında herkes Ironman bitirmişti. Ve her gün, hatta gün içinde farklı farklı Ironman ürünlerini sergilediler üstlerinde. Sabah yüzmede taktıkları Ironman boneleri, bisiklette giydikleri Ironman formaları, koşarken taktıkları Ironman vizörleri, akşam da yetmiyormuş gibi giydikleri mükemmel ironman tişört ve kapşonluları...

Haberin Devamı

Ironman ilk kez Türkiyede

Ironman yarışı bitirmek için bir sebep daha gibi!
Şahsen ben kendi adıma "I’m a finisher" (Ben bir bitiriciyim) tişörtünü giyeceğim günü sabırsızlıkla bekliyorum..

Bu arada Gloria Ironman 70.3 tanıtım videosunu izlemeden geçmeyiniz. Bu videoyu izleyince tüyleri diken diken olmayan, heyecanlanmayan, motive olmayan sporcu yoktur...

İŞTE O VİDEO


DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUZ
Tarihimizde yine bir ilk gerçekleşecek. Bu prestijli yarış ilk kez ülkemizde düzenlenecek. Sizlerden istediğim, son bir yaz kaçamağı olarak da düzenleyebileceğiniz bu tarihlerde, Antalya Belek’e gelip yarışı izlemeniz, bizlere destek olmanız. İnanın saatlerce yarış koşan sporcuların sizin desteğinize çok ihtiyacı olacak. Bu yarışın ülkemizde süreklilik kazanması için de bu katılım ve desteğe ihtiyacı var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!