Güpegündüz eşkıyalık

Güncelleme Tarihi:

Güpegündüz eşkıyalık
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2014 01:21

ATO’nun önündeki boş alanı güpegündüz tel örgü ve bariyerle çevirip, otopark yapmak isteyen değnekçiler, ATO Başkanı Salih Bezci’nin, “Şimdi Melih Gökçek’i” arıyorum sözleri üzerine kaçtı. Bezci, olayla ilgili, “Kanuna, devlete, belediyeye rağmen resmen gasp edeceklerdi. Derebeylik, eşkıyalık yapıyorlar, başka izahı yok” dedi.

Haberin Devamı

Başkent’in cadde ve sokaklarını mesken tutan değnekçiler, pazar gününü fırsat bilip, sabah 06.30 sıralarında ATO’nun önündeki boş bir alanı paralı otoparka çevirmeye kalktı.
Yaklaşık 10 araç ile ATO’nun önüne gelen bir grup değnekçi, önce kamuya ait arazideki ağaçları budayıp, yolu temizledi. Ardından yanlarında getirdikleri tel örgüyle alanı çeviren şahıslar, otopark için bariyer kurmaya başladı.
Şahıslardan ve yapılan çalışmalardan şüphelenen ATO’ya bağlı güvenlik görevlileri, “Otopark yapmak için izniniz var mı” diye sordu. “Biz her türlü izni aldık, kafanıza takmayın” cevabı üzerine güvenlik görevlileri, olayı ATO Güvenlik Müdürü’ne aktardı.
ATO Güvenlik Müdürü de izin konusunda şahıslardan sağlıklı bir yanıt alamayınca, durumu ATO Başkanı Salih Bezci’ye aktardı.
ATO’nun önüne geldiğinde, değnekçilerin boş alanı otoparka çevirmeye çalıştıklarını gören Bezci, şahıslara izinleri olup olmadığını sordu. “Pazartesi halledecektik” yanıtını alan Bezci, “Şimdi Melih Gökçek’i ve zabıta müdürünü arıyorum” dedi. Bunun üzerine şahıslar; bariyer, tel örgü ve kulübeyi olay yerinde bırakıp, kayıplara karıştı. İhbar üzerine ATO’nun önüne gelen Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, değnekçilerin malzemelerine el koydu.

Haberin Devamı

KAMUYA AÇIK BİR YER

Ankara Hürriyet’e konuşan ATO Başkanı Salih Bezci, “Eşkıyalık” dediği olayla ilgili şunları söyledi:
“Orası kamuya açık bir yer. ATO’ya gelen mükellefler park araçlarını park ediyor. Güvenliğini de, giriş çıkışını da biz sağlıyoruz. Alanı kullanan kişilerden de ücret alınmıyor.

‘İZİN ALDIK’ DEDİLER

Pazar günü sabahın ilk ışıklarında gelip otopark yapmaya çalışmışlar. Güvenlik görevlisi arkadaşlar, ‘Başkanım buraya geldiler kapatıyorlar’ diye haber verdi. Kardeşim yapamazsınız sizin yeriniz değil dedim, ‘İzin aldık’ dediler. İzin yok tabi. Biz yaptığın iş yanlış deyince de sertleştiler.

MALZEMELERİ BIRAKIP KAÇTILAR

‘Şimdi Melih Gökçek’i ve zabıta müdürünü arıyorum’ deyince de ajitasyon yapıp ‘Biz ekmek yiyeceğiz’ demeye başladılar. Arkadaşlarımız buraya gelen şahısları fotoğrafladı ve Büyükşehir’in zabıta müdürünü aradık. Öyle yapınca da malzemelerini bırakıp kaçtılar. Kanuna, devlete, belediyeye rağmen resmen gasp edeceklerdi. Derebeylik, eşkıyalık yapıyorlar, başka izahı yok.

Haberin Devamı

Değnekçilerin güpegündüz otoparka çevirmek istedikleri alana günde yaklaşık 500 araç park ediyor. Ayrıca gün içinde sürekli olarak araç sirkülasyonu yaşanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!