Hazine arazisini koruyan muhtara darp iddiası

Güncelleme Tarihi:

Hazine arazisini koruyan muhtara darp iddiası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2014 17:57

İZMİR’in Buca İlçesi Kaynaklar Mahallesi’ndeki Hazine’ye ait araziyi tel örgülerle çevirmeye çalıştığı ileri sürülen S.K., kendisine engel olan mahalle muhtarı ve Buca Çiftçi Malları Koruma Meclis Başkanı Erhan Şen’i, iddiaya göre kardeşi V.K. ile köy meydanında darp etti. İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan’ı ziyaret eden muhtar Şen söz konusu bölgenin ağaçlandırılmasını istedi.

Haberin Devamı

Kaynaklar Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Buca Çiftçi Malları Koruma Meclis Başkanı da olan Erhan Şen, geçen 18 Kasım’da, Orcanlar Mevkii’ndeki Devlet Hazine arazisinin bazı kişiler tarafından tel örgülerle çevrildiği yönünde ihbar aldı. Muhtar Şen, konuyla ilgili Buca Çiftçi Malları Koruma Meclisi’nde görevli bekçi Hakan Tatar’dan söz konusu bölgeye gitmesini istedi. Tatar, ihbarın doğru olduğunu tespit edince, Şen, Tatar’dan tutanak hazırlayıp tel örgüleri sökmesini istedi. Bunun üzerine S.K. ve çalışanı olduğu öğrenilen iki kişi çalışmalarını durdurdu.

Ancak, duruma öfkelenen S.K., ağabeyi V.K.’yı da çağırıp iddiaya göre muhtar Erhan Şen’i köy meydanında tehdit etti, ardından da darp ederek uzaklaştı. Jandarmaya giden Şen’in şikayeti üzerine gözaltına alınan iki kardeş, işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Söz konusu bölgenin ağaçlandırılmasını isteyen muhtar Şen, "Burada yaşayanlar, iki kişinin Kaynaklar Orcanlar Mevkii’ndeki Hazine’ye ait araziye yaklaşık 45 demir dikerek tel örgüyle çevirdikleri yönünde ihbarda bulundu. Ben de bekçimiz Hakan Tatar’ın söz konusu yere gidip bakmasını istedim. S.K. adlı kişinin yanına aldığı işçiyle söz konusu yeri sahiplenmeye çalıştığını söyledi. Ben de çalışmanın durdurulmasını ve tutanak hazırlamasını istedim. Daha sonra Tatar, oradaki demirleri söktü. Ardından da S.K. benim yanıma geldi ve kendilerine karışamayacağını söyledi. Sonra da ağabeyi V.K.’yı arayıp yardım istemiş. İki kardeş köy meydanında beni tehdit edip fiziki saldırıda bulundu. Devletin malını, yetimin hakkını kimseye yedirtmem. Biz bu alanların ağaçlandırılmasını istiyoruz. Kimsenin rant amacıyla arazileri ele geçirmesine izin vermeyiz" diye konuştu. Olaydan sonra İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan’ı ziyaret eden Şen, söz konusu bölgenin ağaçlandırılmasını istediklerini aktardı. Başkan Özcan, Şen’in teklifine sıcak baktıklarını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!