Okullar bugün ve yarın (26-27 Kasım) tatil mi?

Güncelleme Tarihi:

Okullar bugün ve yarın (26-27 Kasım) tatil mi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2014 09:15

Yaklaşık 1 milyon 287 bin öğrenci, 26 Kasım Çarşamba ve 27 Kasım Perşembe günleri liseye girmek için yarışacak.

Haberin Devamı

Yaklaşık 1 milyon 287 bin öğrenci, 26 Kasım Çarşamba ve 27 Kasım Perşembe günleri liseye girmek için yarışacak.

2 günllük tatil

Okullar 26 ve 27 Kasım tarihlerinde tatil mi? TEOG sınavının yapıldığı okullarda 6’ncı ve 7’nci sınıflar tatil yapacak. 8’nci sınıflar ise TEOG sınavında ter dökecek.

TEOG kapsamında düzenlenen ortak sınavların ilki Türkçe olacak. Ardından matematik ve din kültürü sınavları uygulanacak. 8’inci sınıf öğrencileri ortak sınavlarda ter dökerken, diğer öğrenciler ise tatil yapacak. Sınav yapılacak okullarda 26-27 Kasım günlerinde, diğer sınıflar tatil yapacak.

Öğrenciler saat 09.00’da ilk sınava girecek ve saat 12.00’de ilk gün sınavları tamamlanacak. Her oturum 40 dakika sürecek ve öğrencilere 20’şer soru yöneltilecek. Oturum aralarında ise yarım saat dinlenme molası verilecek. 26 Kasım’da Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, 27 Kasım’da ise fen ve teknoloji, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil sınavları yapılacak.

Haberin Devamı

Özel okulların durumu belirsiz

Öte yandan özel okulların öğrenci alımıyla ilgili belirsizlik devam ediyor. Özel okulların geçen yılki gibi mi yoksa bu yıl farklı kriterlere göre mi öğrenci kabul edeceği henüz bilinmiyor. Çünkü, özel okulların önerilerine Milli Eğitim Bakanlığı henüz yanıt vermedi. Ancak, özellikle yüksek puanlı özel okulların farklı derslere göre öğrenci alma hazırlıkları gündemde. Bazı özel okulların puan hesaplamasında dikkate aldıkları Türkçe, matematik ve fen ve teknoloji derslerine inkılap tarihini de eklemeyi, bazı özel okullar ise bakanlığın hesapladığı ve devlet okularına girişte de kullanılan Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük ve yabancı dil sınavı ile yılsonu başarı puanından oluşan yerleştirme puanıyla (YEP) kayıt almayı planladığı belirtiliyor.
Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, öğrenci ve velileri uyararak, “TEOG kapsamındaki bütün sınavlara gereken özeni gösterin” uyarısında bulundu.



BAKMADAN GEÇME!