Kıvanç mı yoksa Kerem mi?

Güncelleme Tarihi:

Kıvanç mı yoksa Kerem mi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2014 07:50

Kıvanç Tatlıtuğ ve Kerem Bürsin… İnternet forumlarında hangisinin seksi olduğu tartışılıyor. Sarışın sevenler Tatlıtuğ, yeni kan arayanlar Bürsin isminde ısrar ediyor. Tatlıtuğ’nun kardeş hikayesini anlatan dizisi ‘Kuzey Güney’ in ardından Bürsin’in yeni dizisi ‘Şeref Meselesi’ ona yakın tatta bir hikaye ekseninde dönüyor. Hal böyleyken iki oyuncunun dünyasına daldık.

Haberin Devamı

KIVANÇ TATLITUĞ

Kıvanç mı yoksa Kerem mi


AİLESİ
27 Ekim 1983’te Adana’da doğdu. Geniş bir ailede büyüdü. Beş kardeşin en küçüğü. Bütün kardeşleri evli. 1997’de babasının ciddi bir kalp ameliyatı geçirmesinin ardından ailesiyle birlikte İstanbul’a taşındı.

EĞİTİMİ
İstanbul Kalamış Lisesi’ni bitirdi. Şimdi Kültür Üniversitesi İletişim Tasarım ve Sinema Bölümü’nde tiyatro okuyor.

FİZİĞİ
Manken fiziği onu kariyerinde 1-0 öne çıkarıyor. 1.90 boyunda. Sarı saçları, sarı kaşları, bebeksi yüz hatları ve büyük mavi gözleriyle ekrandan genç kızları tavlıyor. Kaslı kolları, baklava dilimi gibi karın kaslarıyla dikkat çekiyor. Ama Bürsin kas konusunda pek onun gerisinde kalmıyor.

Haberin Devamı

Kıvanç mı yoksa Kerem mi

NASIL TANINDI?
Annesinin kendisinden habersiz 2002’de Best Model of Turkey yarışmasına başvurmasıyla mankenlik macerası başladı. Yarışmadan birincilikle çıktı. Ardından Best Model Of The World’ü kazandı.

KARİYERİ
2005’te yayınlanmaya başlayan ‘Gümüş’ dizisiyle yıldızı parladı. Dizi Arap ülkelerinde gösterilince Arap kadınları da onu keşfetti. "Türk Brad Pitt’i", "Türk Beckham’ı" lakapları takıldı. Bürsin’in aksine sadece Türkiye’deki değil tüm Ortadoğu’daki kadınlar da onunla evlenmek istiyordu. ‘Menekşe ile Halil’ dizisinde Halil karakterini oynadı. Bunu ‘Aşkı Memnu’, ‘Kuzey Güney’ ve ‘Kurt Seyit ve Şura’ dizileri takip etti. Son projesinde reyting olarak istediğini bulamadı. 2007’de ‘Amerikalılar Karadeniz’de 2’ ve ‘Kelebeğin Rüyası’ filmlerinde rol aldı. Sinema kariyeriyle Bürsin’in bir tık ötesine geçti.

Kıvanç mı yoksa Kerem mi

OYUNCULUK
Oyunculuğu ve rol için geçirdiği değişimler özellikle ‘Aşkı Memnu’dan sonra tam not aldı. Perihan Mağden röportajında onu şöyle özetledi: “Onun için “Bu kadar yakışıklılık olur mu?” diyoruz. Brad Pitt’i Kıvanç’ın yanına koy, Kıvanç daha yakışıklı bir herif. O bizim bilinçaltı ve bilinçüstümüzün prensi. Türkiye’nin Prens William’ı”.

Haberin Devamı

KUZEY
‘Kuzey Güney’de
canlandırdığı Kuzey karakteri için kas yaptı. Baklavaları uzun süre manşetleri süsledi. Canlandırdığı karakter asi olmasının yanında adil olduğu için sevildi. Dizi boyunca her alanda dürüst kavga verdi. Mahallenin bıçkın çocuğu rolüne, telefonu tutuşundan diksiyonuna kadar çok inandırıcı çalıştı ve karşılığını aldı. Kuzey karakteri televizyon tarihine adını yazdırdı.

Kıvanç mı yoksa Kerem mi


SOSYAL MEDYA
İnstagram’ı daha nadir kullanıyor. Ama takipçi sayısı 451 bin. 6 gün önce yüklediği son fotoğrafının beğenilme sayısı 69 bin 685.

STİLİ
Özel hayatında da dizilerde canlandırdığı karakterler gibi modern ve spor giyiniyor. Dizide giydiği kıyafetler, markaların mağazalarında ertesi gün yok satıyor. Vücudundaki dövmeler kadınların hoşuna gidiyor.


KEREM BÜRSİN

Haberin Devamı

Kıvanç mı yoksa Kerem mi

AİLESİ
4 Haziran 1987’de İstanbul’da doğdu. Bir ablası var. Uluslararası bir petrol şirketinde çalışan, ODTÜ’lü mühendis babası sayesinde hiçbir ülkede üç yıldan uzun süre kalmadı. Endonezya, Malezya son olarak 14 yıl önce Teksas’a yerleştiler. Çevresinde hep farklı kültür ve ırklardan insanlar oldu. Son iki yıldır Türkiye’de yaşıyor.

EĞİTİMİ
Boston Emerson College’de pazarlama iletişimi ve oyunculuk okudu. Sonra ver elini Los Angeles... Oyuncu olarak kendini göstermeye çalıştı. Bazı Avrupa filmlerinde rol aldı.

FİZİĞİ
1.77 boyunda. 32 beden giyerken yeni rolü için 29 bedene kadar düştü. Sert yüz hatlarıyla Kıvanç Tatlıtuğ’dan ayrılıyor. Konuşmasındaki aksan ve çekimserlik onun daha çekici kılıyor.. Kasları, baklavaları ve fiziğinin yanında mahçup tavırlarıyla diğer oyunculardan ayrışıyor.

Haberin Devamı

Kıvanç mı yoksa Kerem mi

NASIL TANINDI?
O rakipleri gibi model değil. Tatlıtuğ gibi bir yarışmadan sonra da hayatımıza girmedi. Bir düğün için geldiği İstanbul’da şans eseri Gaye Sökmen’le tanışınca İstanbul’da kalmaya karar verdi. Ve ilk dizisiyle tanındı.

KARİYERİ
İlk işi ‘Güneşi Beklerken’deki aksi, ukala ve hırçın lise öğrencisi Kerem Sayer'i canlandırdı. Özellikle liseli kızların ilgi odağı oldu. Reklam filmleri ve dizinin ikinci sezonuyla ünü pekişti. Arap ülkelerinde Tatlıtuğ ön planda olsa da Bürsin özellikle genç kızlar arasında büyük bir fenomen haline geldi. Sinema konusunda Tatlıtuğ’dan hızlı davrandı. Tanındıktan kısa süre sonra Çağan Irmak’tan teklif aldı. İlk sinema filmi ‘Unutursam Fısılda’yı çekti. Şimdi yeni dizisi ‘Şeref Meselesi’yle ekranda...

Haberin Devamı

OYUNCULUK
İlk dizisindeki zengin liseli aksine yeni dizisindeki maddi durumu düşük karakter için spor salonunda uzun zaman geçirdi. Kendi ağırlığıyla çalışarak ve boks yaparak hazırlandı. Sinema filmi için saçlarını değiştirdi. Yani bu konuda o da Tatlıtuğ kadar kartlarını değişimden yana kullandı.

Kıvanç mı yoksa Kerem mi

YİĞİT
Kerem Bürsin’in ‘Şeref Meselesi’nde canlandırdığı Yiğit Kılıç karakteri ‘Kuzey’e benzese de temelde farkları var. Yiğit küçük bir köyden şehre geliyor. Annesiyle arası Kuzey’in aksine çok iyi. Kadınlar konusunda o bir kazanan. Yalnız Kuzey gibi o da bir nevi mahallenin ‘Muhammed Ali’si... Bürsin rol için fiziksel çalışmaları yanı sıra tavırlarından yürüyüşüne kadar bir değişim içinde. Saçları bile bu rol için değişti... Henüz ilk bölümü yayınlanan dizide Kerem Bürsin, Tatlıtuğ’nun etkisinde kalmayacağının sinyallerini veriyor.

SOSYAL MEDYA
İnstagramda takipçi sayısı 267 bin. Düzenli aralıklarla fotoğraf yüklemeyi seviyor. Son olarak iki gün önce paylaştığı fotoğrafının beğenilme sayısı 24 bin.

STİLİ
Tatlıtuğ gibi o da özel hayatında spor giyinmekten yana. O da rahat kıyafetleri tercih ediyor. Ama fırsat bulduğu her an spor salonunda olduğunu düşünürsek Tatlıtuğ’nun aksine Bürsin’i spor şortlar ve atletlerle görme olasılığı daha yüksek.

BAKMADAN GEÇME!