Facebook mesajı nelere kadir...

Güncelleme Tarihi:

Facebook mesajı nelere kadir...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2014 01:19

Fransa’da yaşayan Manuel Parisseaux 22 Kasım günü büyük bir sürprizle karşılaştı. Doğum gününde 30 bin tebrik kartı alan Parisseaux’ye bu sürprizi sağlayan annesinin yaptığı çağrıydı.

Haberin Devamı

Kasım ayının başında Facebook’ta yapılan bir paylaşım şu cümleyle başlıyordu: “Oğlum Manuel, 22 Kasım’da 30 yaşına basacak ve o kendisine kartpostal yollanmasından çok hoşlanır...”

Çoğu zaman karşımıza çıkan çağrılara benzeyen bu metnin devamı ise hikâyeyi sıra dışı yapıyor. Biraz da duygusallaştırıyor. Okuyoruz: “O down sendromu hastası. Size birkaç dakikanızı ayırıp ona bir kartpostal yollamanızı rica etmek için yazıyorum. Ve bu bilgiyi arkadaşlarınıza iletip zincirin bozulmamasını sağlamanızı istemek istiyorum.”

Ve teşekkür kısmı: “Benim Manu’mu çok mutlu edecek bu hareketi yapacak herkese şimdiden teşekkür ediyorum.”

Facebook mesajı nelere kadir...

Haberin Devamı

Çağrıya kayıtsız kalınmadı elbette. Kampanya çığ gibi büyüdü ve 22 Kasım’da 30 yaşına giren Manuel, evine gelen kamyonlar dolusu doğum günü tebriği ile karşı karşıya kaldı.

Fransa’nın İngiltere’ye kapısı olarak adlandırabileceğimiz Calais’de yaşayan aileye gelen kartlardan 3 bin tanesi sadece 22 Kasım’da ellerine ulaşırken, aile bunları evine sığdıramayıp komşularının garajını da bu iş için kullandı. Eve gelen sadece kartlar değildi, Doğum günü pastaları, çocukların çizimleri de hediyeler içerisindeydi. Adresler de hep yakın yerler değildi: ABD, Hong Kong ve Sri Lanka’da da mevzuya kayıtsız kalmayan insanlar vardı.

Hâlâ kart ve tebrik almaya devam eden aile, yer sıkıntısına rağmen gelen her şeyi saklayacaklarını ifade eden Manuel’in annesi, oğlunun bu hediyeler karşısında duygusal anlar yaşadığını, Fransız gazete La Voix du Nord’a (Kuzey’in Sesi) şöyle anlatıyor: “Bunun nasıl bu kadar büyük kitleye yayıldığını anlamadım. Manuel de bizim gibi, gözyaşlarına boğuldu. Sadece bir internet mesajının birkaç gün içerisinde bu noktaya varabileceğini hayal edemezdik. Yağan cömertlik ve destek mesajlarına çok şaşırdık. Dünya ilgisiz değilmiş.”

SİZ DE SÜRPRİZ YAPABİLİRSİNİZ

Facebook mesajı nelere kadir...

Haberin Devamı

Mektuplaşma ve kart gönderme geleneği günden güne azalsa da insanların ruhunu okşayan bir yanı olduğu inkar edilemez bir gerçek. Tabii her zaman kartpostal ya da mektup gönderebilecek, bu işi karşılıklı olarak aynı hevesle yapacak birisini bulmak kolay değil. Fakat internette bunun da çares var: Postcrossing isimli internet sitesi (http://www.postcrossing.com/) insanlara sürpriz yapmanıza olanak sağlıyor. Sisteme kullanıcı adı ve şifre vererek kaydolan insanlar kartpostal zincirine dahil oluyor.

Onun ardından, kartpostal göndermek istediğinizde size sisteme dahil olan adreslerden birisi veriliyor, ve kartınızı o adrese yolluyorsunuz.

Aynı şekilde başka insanlar da kartpostal göndermek istediğinde sizin adresiniz onun karşısına çıkıyor ve ondan sürpriz bir kart alabiliyorsunuz. Dünyanın öbür ucundan, tanımadığınız bir insandan, güzel bir sürpriz. Ne kadar güzel değil mi?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!