"Bu anlayışı kınıyoruz"

Güncelleme Tarihi:

Bu anlayışı kınıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2014 01:21

İZMİR Barosu Başkanı Aydın Özcan ve yönetim kurulu üyeleri, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü’ nedeniyle basın toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

Uluslararası sözleşmelerin ülkemizde uygulanmadığını belirten Özcan, şunları söyledi: "Kadına şiddeti önlemeye yönelik etkin politikalardan yoksun olunması nedeniyle yılın 10 ayında ülkemizde öldürülen kadın sayısı 255'e ulaştı. Kadını eve kapatan, en az üç çocuk isteyen, kürtaja, sezaryene karşı olan, hamileye sokağa çıkmaması yönünde baskı kuran, 4+4+4 eğitim sistemiyle kız çocukların eğitim haklarını elinden alan, çocuk gelinlerin yolunu açarak meşrulaştırmaya çalışan, gençliği kızlı-erkekli diye ayrıştıran iktidarın kadına yönelik şiddeti ortadan kaldıracağını ummak da bir o kadar gerçek dışıdır. ‘Kadın ve erkek eşitliği fıtrata aykırı’ diyen devlet anlayışını da kınıyoruz. Kadınla erkeği eşit birey olarak görmedikçe şiddeti önlemede yol almak mümkün değildir."

Haberin Devamı

BELEDİYELERLE ÇALIŞMA
Özcan, nüfusu 100 bini geçen belediyelerde kadın sığınma evi açma zorunluğuluğu olduğunu da hatırlattı, "Buna rağmen birçok belediye bu yükümlülüğü yerine getirmemektedir. Gerici, ayrımcı düşüncelere karşı dimdik duracağız. Tüm ilçe belediyelerle ortak çalışma yapıp kadın dayanışma merkezlerinde bu konuda yetişmiş avukatların görevlendireceğiz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!