Dayanışma vergisi bitmeyecek!

Güncelleme Tarihi:

Dayanışma vergisi bitmeyecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2014 14:36

Almanya'nın birleşmesi üzerine Doğu eyaletlerini kalkındırmak maksadıyla konulan Soli adlı Dayanışma Vergisi'nin ebedi sürmesi isteniyor.

Haberin Devamı

İKİ Almanya birleşince, yoksul doğu eyaletlerini kalkındırmak için dayanışma istendi. Her çalışana kısa adı Soli olan Dayanışma Vergisi getirildi.

Gelir vergisi üzerinden yüzde 5.5 oranında dayanışma vergisi kesiliyor. İlk önce 1991-1992 yıllarında alındı. 1995 yılında yeniden yürürlüğe girdi. O gün bugündür Dayanışma Vergisi kesiliyor.

Şimdiye kadar 240 milyar Euro civarında para toplandı. 2019 yılında sona ermesi planlanıyordu. Ancak şimdi Dayanışma Vergisi'nin gelir vergisine dönüştürülerek, daima kalması isteniyor.

SPD VE YEŞİLLER

SPD ve Yeşiller'in hükümet olduğu eyaletler dayanışma vergisinin devamında anlaştı. SPD ve Yeşiller buna gerekçe olarak “Paraya ihtiyaç var” diyor. Rheinland Pfalz Eyalet Başbakanı Malu Dreyer, Dayanışma Vergisiyle gelen paraya ihtiyaç bulunduğunu söyledi.

CDU ve CSU ise karşı. CSU Genel Sekreteri Andreas Scheuer, Dayanışma Vergisi'nin gelir vergisine dönüştürülmesinin vergi zammına gireceğini söyledi.

Alman Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Martin Wansleben ve Vergi Mükellefleri Birliği Başkanı Reiner Holznagel, “Devlet para içinde yüzüyor. Soli vergisine son dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!