'Hayata Dair Kadınlar' sergisi

Güncelleme Tarihi:

Hayata Dair Kadınlar sergisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2014 14:17

BAYRAKLI Belediyesi ile Kadın Adayları Destekleme Derneği'nin (KADER) işbirliğiyle Bayraklı Havuz Düğün Salonu'nda "Hayata dair kadınlar" temalı resim sergisi ve ödül töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

Bayraklı Belediyesi ile KADER'in düzenlediği etkinliğe Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, KADER İzmir Şube Başkanı Sema Övgün ve çok sayıda kadın katıldı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ilçelerindeki semt evlerindeki kadın kursiyerlerinin yaptığı resimlere büyük bir ilgiyle inceledi. Burada bir konuşma yapan Başkan Karabağ, "Ülkemizde yaşanan sıkıntılar hepimizi ilgilendiriyor ama bu dönemde kadınların üzerinde yoğun baskı var. Hayatımda kadına şiddetin bu kadar haber olduğu bir döneme rastlamadım. 2009 yerel seçim öncesi gecekondularda gezerken girdiğim evlerde eşi tarafından terk edilmiş çok sayıda kadınla karşılaştım. 2-3 çocuk kadınlara bırakılmış. Bir kız babası olarak bu durama öfkelenmeye başladım. Bir erkek, çocuğuna bakamıyorsa o kadın nasıl baksın? Kadınlara pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini ifade ettik ve 'Bayraklı Belediyesi kadınların belediyesi olacak' dedik. Bunu lafta bırakmadık" dedi.

KADINA İSTİHDAM SAĞLANDI
Bir kadının ayakta durabilmesi için ekonomik özgürlüğünün olması gerektiğini vurgulayan Başkan Karabağ, sözlerine şöyle devam etti:
"Temizlik İşlerine 25-30 kadını sokaklarda temizlik işçisi olarak görmeye başladık. Ama birkaç noktada tepki aldık. Bazı esnaflar, 'buraya kadın gönderme, burası kaldırmaz' dedi. Ben de, 'eşin, çocuğun sokakta gezmiyor mu?' diye sorduğumda, 'geziyorlar' cevabını aldım. O zaman çalışan olarak neden dikkatini çekiyor? Biz bu işin üzerinde gittik. Ve şimdi bir gün kadın çalışan olmadığı zaman, Temizlik İşleri Müdürlüğü'nü aradığını öğrenmeye başladık. Birbirlerine kötü söz söylemedikleri, izmaritlerini sokağa atmadığını öğrenmeye başladık. Belediye çok sayıda kadına istihdam şansı yakalattık. 25 semt evi açarak meslek edinmelerini sağladık. Kadın dünyaları kurduk. Eğitimden sağlığa kadınlara destek veriyoruz.ö

Hayata Dair Kadınlar sergisi

Haberin Devamı

ATATÜRK VE CUMHURİYET İDEOLOJİSİ
Başkan Karabağ, Kurtuluş Savaşı'nda kadınların taşın altına eline koyduğuna neler yaptığını tüm dünyanın gördüğünü belirterek, "Yine sıkıntıya düştüğümüzde kadın elinin bu ülkeye mutlaka değmesi gerektiğini Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bize söyledi. Atatürk kadınlara eşsiz emsalsiz bir olanak sağlamış bir insan. Kadınlarımızın şiddet de dahil olmak üzere bütün haklarının korunmasında sığınacağımız yegane ideoloji Atatürk Cumhuriyeti ideolojisidirö dedi.

Hayata Dair Kadınlar sergisi

Haberin Devamı

PLAKET VERDİ
KADER Başkanı Sema Övgün ise, kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu belirterek, "Semt merkezlerinde kadınlara el sanatlarını yapma sergileme, sorunları dinleme ve çözüm üreterek birçok farklı çalışmaya imza atan Türkiye'ye örnek bu davranışı için Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve ekibine bir kez daha teşekkür ediyorumö dedi

Konuşmaların ardından Başkan Karabağ, dereceye giren amatör ressamlara ödüllerini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!