Savaşın izlerini oyuncaklar silecek

Güncelleme Tarihi:

Savaşın izlerini oyuncaklar silecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2014 01:21

İZMİR Müzisyenler Derneği, Suriye'de, Irak'ta ve Şengal'de savaştan etkilenmiş çocuklar için İzmir'den Şuruç'a oyuncak köprüsü kurdu.

Haberin Devamı

Şimdiye kadar İzmir'de ve il dışında 20'den fazla noktada oyuncak yapım ve onarım atölyeleri düzenledi. Çiğli Kadın Emeği Derneği'nden İmece Dostluk Derneği'ne Buca Eğitim-Sen'den Mazlum-Der'e, Buca Kadın Dayanışma Derneği'nden Karşıyaka Sanat ve Kültür Derneği'ne, Anadolu Kültürünü Araştırma Derneği'nden Aliağa çevre ve Yaşam Derneği'ne kadar birçok sivil toplum örgütü ve sendika binasında oyuncak yapım ve onarımı yapıldı. İzmir halkının kampanyaya etkin ve geniş bir şekilde katılımı sağlanmaya çalışıldı. Her çocuğa bir oyuncak düşecek şekilde bir çalışma yürütüldü. 8 bin oyuncak 26 Kasımda yola çıkmak üzere hazırlandı.

İzmir Müzisyenler Derneği Başkanı Oktay Çaparoğlu, kampanyanın amacının savaşın gölgesinde bomba ve silah sesleri altında çadırkentlerde yaşam mücadelesi veren çocukların yüzlerinde bir gülümseme yaratıp, yükselen ayrım duvarlarına karşı kardeşliğe ve barışa bir köprü olabilmek olduğunu dile getirdi. Çaparoğlu, "Boyalarla, kitaplarla, kuklalarla, uçurtmalarla, oyunlarla, şarkılarla Suruç'a gidiyoruz. Büyük şehirlerin tantanasında yitmiş çocuklar olarak, yitirdiğimize inandırıldığımız bir masalı, paylaşmanın, birlikte yaşamanın, birlikte eğlenmenin ve üretmenin masalını, çadır kentlerde yitmiş çocuklarla yeniden kurmaya gidiyoruz. Hepimizi her yandan saran karanlığa inat, ışığı paylaşmaya gidiyoruz. Nefes almanın gittikçe zorlaştığı günlerde bir nefesi paylaşmaya gidiyoruz" dedi. 28 Kasım- 2 Aralık tarihleri arasında Ankara Sahne Dışı Tiyatro Grubu'yla birlikte çocuklara etkinlikler de düzenleyeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Savaşın izlerini oyuncaklar silecek

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!