Bağımsız bir ülkeyi işgal ettik

Güncelleme Tarihi:

Bağımsız bir ülkeyi işgal ettik
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2014 00:27

Russell Crowe, çekimleri Türkiye’de yapılan, 26 Aralık’ta vizyona girecek ‘The Water Diviner/ Son Umut’ filminin tanıtımlarında yaptığı Çanakkale Savaşı yorumlarıyla ülkesinde tepki çekti.

Haberin Devamı

ÜNLÜ oyuncu Russell Crowe, Yeni Zelanda ve Avustralya’da hâlâ Çanakkale Savaşı ile ilgili bazı ‘mitlere’ inanıldığını söyleyerek tartışma yarattı. Türkiye’de çekilen 1. Dünya Savaşı ile ilgili yeni filmi ‘The Water Diviner’ı tanıtmak için Avustralya’da yayın yapan Kanal 7’nin ‘Pazar Gecesi’ isimli programına röportaj veren 50 yaşındaki oyuncu, Türkiye’de vakit geçirdikten sonra Birinci Dünya Savaşı’nı başka bir açıdan görmeyi başardığını söyledi ve “Savaşta ölen Avustralyalı ve Yeni Zelandalıların sayısını biliyordum. Ancak ölen Türklerin sayısından haberim yoktu” dedi.

BENİM İÇİN HEBA OLAN HAYATLAR ÖNEMLİ

Yeni Zelanda doğumlu olan ancak Avustralya’yı anavatanı olarak gördüğünü söyleyen Crowe, “Savaşın üzerinden 100 yıl geçti ve bu savaşla ilgili inandığımız mitlerden vazgeçmemizin zamanı geldi.
Artık bir millet olarak yaşananlarla ilgili karşı tarafın anlattıklarını da dinleyecek kadar olgun olmamız gerekiyor. Aramızda hiçbir anlaşmazlık olmayan bağımsız bir ülkeyi gerçekten işgal ettik ve artık bunu kabul etmemizin zamanı geldi” dedi. Programın sunucusu Mike Willesee böyle bir söylemi ilk kez duyduğunu ifade ederken, Crowe, “Kahramanlıklar hakkında istediğimiz kadar konuşabiliriz. Benim için çok daha önemlisi, boşuna heba olan hayatlar” dedi. Film, Çanakkale Savaşı’nın sona ermesinden 4 yıl sonra savaşta hayatlarını kaybeden 3 oğlunun mezarlarını bulmak için Çanakkale’ye giden Avustralyalı bir babanın yaşadıklarını anlatıyor. ‘The Water Diviner’ için 2 Aralık’ta Sydney, 3 Aralık’ta ise Melbourne’de gala yapılacak. Türkiye’de ‘Son Umut’ adıyla 26 Aralık’ta vizyona girecek filmin başrollerinde Türkiye’den Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan da
rol alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!