Baba şefkati bir ayda tadılmaz

Güncelleme Tarihi:

Baba şefkati bir ayda tadılmaz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2014 02:21

İstanbul 7’nci Aile Mahkemesi’nde geçen yıl boşanan bir çiftin davasında müşterek çocuklarının velayeti, İstanbul’da oturan anneye verildi.

Haberin Devamı

Mahkeme, İzmir’de oturan babaya, ‘ayrı şehirde’ yaşadığı için çocuğuyla yılda 1 ay (temmuz ya da ağustos) görüşme imkânı tanıdı. Koca, ‘velayet, kişisel ilişki ve iştirak nafakası’ yönünden, eşi ise ‘kusur belirlemesi ve manevi tazminat’ yönünden kararı temyiz etti.

Yargıtay, diğer tüm hükümleri onarken, ‘aynı şehir-ayrı şehir’ ayrımına gidilerek küçük çocuğun babası ile yılda sadece bir kez görüşmesini yerinde görmeyerek bozdu. Yargıtay 2’nci Hukuk Dairesi, ‘günümüzde ulaşım olanaklarının kolaylaştığının’ vurguladığı bozma kararında, söz konusu kararın babalık duygularını tatmine elverişsiz olduğu, çocuğun da baba sevgisi ve şefkatini tadamayacağına vurgu yapıldı.

O ayrım kalktı

MAHKEMELER yaygın uygulamada, velayet verilmeyen baba ile çocuk arasında kişisel ilişki kurulurken ‘aynı şehir’ ya da ‘ayrı şehir’de yaşam kriterine göre farklı karar veriyor. Yargıtay, bu kararıyla, ulaşım imkânlarındaki artışı dikkate alarak ‘aynı şehir-ayrı şehir’ ayrımını kaldırmış oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!