İngiltere 17 yaşındaki Şilhan’ı konuşuyor

Güncelleme Tarihi:

İngiltere 17 yaşındaki Şilhan’ı konuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2014 00:17

Londra Metropolitan Polisi, İngiltere vatandaşı olan 17 yaşındaki Şilhan Özçelik isimli genç kızın fotoğrafını yayınlayarak, Suriye’de IŞİD’e karşı savaşmak için PYD saflarına katılmış olabileceğini duyurdu.

Haberin Devamı

Polis, Özçelik’in en son 27 Ekim tarihinde Haringey’den, King’s Cross St Pancras İstasyonu’na giderek Eurostar treni ile Avrupa ülkelerinden birisine seyahat etmiş olduğunu kaydetti.

Evening Standart’ın haberine göre ailesi ve arkadaşları, genç kızın Suriye’ye giderek, İslami Devlet kurduklarını ilan eden ve Kobani’yi kuşatan militanlara karşı savaşmak için gitmiş olabileceğini inanıyor.

Özçelik, bu yöndeki tahminlerin doğru çıkması halinde bölgede savaştığı bilinen ilk İngiliz kadın olacak.

AFİŞ VE EL İLANI DAĞITILACAK

Yetkililer Şilhan’ın Kobani’deki Kadın Savunma Birlikleri’ne (YPJ) katılmış olabileceği veya bölgedeki insani yardım çalışmalarına destek vermek için Suriye’ye gitmiş olabileceği ihtimallerini aydınlatmak istiyor.

Konuya ilişkin görüşlerine başvurulan Haringey’deki ‘Kurdish Community Association’ isimli derneğin başkanı Arman Banirad, Özçelik’in en son olarak Belçika’da görüldüğünü ifade ederken; çevresinde eğitimli ve politik donanımlı bir kişi olarak tanınan genç kızın, Westminster’de günlerce süren Kobani protestolarına katıldığını söyledi. Özçelik’in beraberinde bir erkek arkadaşı ile birlikte seyahat ettiklerini duyduklarını kaydeden Banirad, genç kızın sağlıklı ve iyi olmasını dilediklerini belirtti.

Polis, Şilhan Özçelik’ten haber alınabilmesi için yabancıların yoğun yaşadığı bölgelerde afiş ve el ilanları dağıtacak.

Söz konusu haberin, Suriye’de IŞİD’e karşı savaştıkları belirtilen ve eskiden İngiliz ordusuna mensup askerler olan 24 yaşındaki Jamie Read ile 26 yaşındaki James Hughes’a ilişkin haberlerin ardından gündeme gelmesi dikkat çekici bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!