‘Zaman yoktu gerekeni yaptım’

Güncelleme Tarihi:

‘Zaman yoktu gerekeni yaptım’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2014 02:21

Danimarka’da tanışıp çocuk sahibi olan, Ankara’ya kesin dönüş yaptıktan sonra da yollarını ayıran çiftin ‘çocuk savaşı’na son veren Ankara 5’inci Aile Mahkemesi Hâkimi Şerafettin Şanver, Hürriyet’e konuştu.

Haberin Devamı

Babasının kaçırdığı 7 yaşındaki çocuğun bulunduğu uçağın ‘jet’ kararla pistten çevrilmesini, anne ile oğlunun kavuşmasını sağlayan Hâkim Şanver, şunları söyledi:

‘BİR DAHA GÖREMEM’

“Anne Nuriye E., sabah bana geldi. Ağlıyordu, ‘Çocuğum kaçırılıyor. Şu an havalimanında. Bir daha bana göstermezler. Yardım edin’ dedi. Uçak saatinin 11.00 olduğunu öğrenince ‘Yetişemezsiniz, geç kalmışsınız’ dedim. Ama anne ısrarla ‘Uçak rötar yapıyor. Elimden geleni yapacağım. Şansımı denemek istiyorum’ deyince, dilekçesini kabul ettim.”

‘KARAR ELDEN’

Emniyet Pasaport Daire Başkanlığı’na iletilmek üzere çocuk için yurtdışına çıkış yasağı koydum. Normal uygulamada, kararı savcılığa göndeririz, onlar da postayla emniyete iletirler. Ama acil bir durum söz konusu ise kurye kullanılır. Ben bu yolların hiçbirini denemedim. Zaman kaybetmesin diye kararı elden takip etmesi için anneye verdim. Ben hâkim olarak hukukun gereğini yerine getirdim. O çocuk kaçırılsaydı, getirilmesi çok zor olacaktı. En az 2-3 yıl uğraşıp mahkeme yoluyla ancak alabilirdi.” Öte yandan olayın diğer tarafı olan baba Muhammed Ç. Hürriyet’in görüşme talebini geri çevirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!