Aklınızdan geçirmeyin

Güncelleme Tarihi:

Aklınızdan geçirmeyin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2014 02:21

İBB’nin 2015-2019 stratejik planı ile 2015 bütçesine aldığı ‘Taksim Meydanı Kentsel Tasarım ve Taksim (Topçu) Kışlası Restitüsyon Projesi’ne Taksim Dayanışması’ndan sert tepki geldi: “Aklınızdan bile geçirmeyin.”

Haberin Devamı

Taksİm Dayanışması, dün Karaköy’deki TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde toplandı. Genel Sekreter Mücella Yapıcı başkanlığındaki toplantıda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) tartışma yaratan 2015-2019 stratejik planı ile 2015 bütçesine aldığı ‘Taksim Meydanı Kentsel Tasarım ve Taksim (Topçu) Kışlası Restitüsyon Projesi de gündeme geldi. Taksim Dayanışması, bu tartışmalarla ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Bu konuda başta İBB ile Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere kamu idaresi ve yetkililerini, bilime, hukuka ve toplumsal duyarlılığa aykırı işlemlerine bir an önce son vermesi için bir kez daha uyarıyoruz.”

‘YAPILAŞMA OLAMAZ’

“Gezi Parkı’nda toplumun büyük tepkisiyle karşılanan akıl almaz derecede sorumsuz bilim ve hukuk dışı işlemlere bir daha meydan verilmemesini ve bu işlemlerin sorumlularının başta bu emri verenler olmak üzere, derhal cezalandırılmasını talep ediyoruz. Hukuksuz ve bilim dışı projeleriniz tekrar uygulamaya kalkmayı aklınızdan dahi geçirmeyin.”
“İstanbul 1’inci İdare Mahkemesi’nin iptal kararı, Danıştay’ın onamasıyla kesinleşmiş bulunmaktadır. İBB karar düzeltme talebiyle Danıştay’a başvursa da, karar düzeltme kararı yasada net olarak açıklandığı üzere sınırlı sayıda istisnai durumlar için talep edilebilir. Taksim Gezisi’nin yapılaşmaya açılmasına ilişkin idari işlem İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmiş, Danıştay tarafından onanmıştır. İBB’nin açıklaması açıkça siyasi iktidarın yargıyı baskı ve kontrol altına alma girişimidir, bu tür çabalara derhal son verilmelidir.”

Haberin Devamı

Baba Elvan da oradaydı

TOPLANTIDA, Okmeydanı’ndaki Gezi eylemleri sırasında gaz fişeği ile can veren Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlunu “Terörist” gibi gösterdiğini ifade edip, “Teröristliği kabul ediyoruz. Ama onursuzluğu, hırsızlığı kabul etmiyoruz. Biz onurlu teröristiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!