Üretim taaruzunu başlattık

Güncelleme Tarihi:

Üretim taaruzunu başlattık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2014 01:04

ANADOLU Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, üretim taaruzunu başlattıklarını söyleyerek, “İşletme sayısını artıracak seferberlik anlayışıyla geliştirdiğimiz bölgemizde girişimcilere kucak açıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

ANADOLU OSB’nin mikro işletmelerin büyük ölçekli işletmelere dönüşme sürecinde kuluçka merkezi olma hedefiyle 1997 yılında tohumlarının atıldığını belirten Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, “Anadolu OSB yolculuğumuzun bugün geldiği noktada üretime geçen fabrikalar ve fabrikaların yarattığı istihdam haline dönüştü” dedi.

YÜKSEK VERİMLİLİK

Kamu kaynağı kullanmadan ve hiçbir mali destek almadan küçük tasarruflarla projeye başladıklarını belirten Tuncay, şöyle konuştu:
“Projeye işletmeleri inandırmak bizim için büyük bir övünç kaynağı oldu. Anadolu OSB’nin başarısı işte burada yatıyor. Bu organizasyonla yüksek verimlilikte çalışan, yenilikçiliğe ve çalışanların gelişimine önem veren, finansal olarak başarılı sonuçlar elde eden ve sürdürülebilir bir gelecek için topluma katkı sağlayan sanayi kuruluşlarına ev sahipliği yapmaktayız. 410 hektar alan büyüklüğü ile Ankara’nın batı gelişim aksında, Temelli Sanayi Havzası’nın tam ortasında yer alan bölgemizde bugüne kadar elektrik, su, doğalgaz, haberleşme ve ulaşım gibi altyapı yatırımlarını tamamladık.”

Haberin Devamı

11 FABRİKADA ÜRETİM

2002 yılında Anadolu OSB’nin kurulduğunu hatırlatan Hüseyin Kutsi Tuncay, şunları anlattı: “10 yıl içerisinde işletmeye geçişin planlamasını yapmıştık. Bugün geldiğimiz noktada; ağırlıklı olarak makine, elektrik, metal ve gıda sektörlerinde faaliyet gösteren yatırımcılardan oluşan bölgemizde üstyapı inşaatı tamamlanan 11 fabrikada üretime geçildi ve yaklaşık 500 kişiye istihdam sağlandı. Üretime geçme hazırlığında olan 41 fabrikanın ise üstyapı inşaatları çeşitli aşamalarda devam ediyor. Biz üretim taarruzu başlattık. Geçmişi burada yaşatmamız gerekiyordu. İlk iş olarak 2008 yılında Çanakkale Savaşı’nda şehit olan bin 764 Ankaralı şehitin anısına 50 bin metrekarelik alanda her bir şehit için badem ağacı dikerek bademlik alanı oluşturduk. Şu an yaklaşık 2 bin tane badem ağacımız var. Badem ağaçlarından 10. yıldan sonra almaya başlayacağımız yaklaşık 1 milyon lira gelirle ileride açmayı planladığımız mesleki eğitim okulumuzun masraflarını karşılamayı hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

GİRİŞİMCİYE KUCAK AÇTIK

Türkiye’de son yıllarda girişimci sayısının arttığına dikkat çeken Hüseyin Kutsi Tuncay, “İşsiz kitlelerin artışı toplumsal barış ve istikrar açısından ciddi bir tehdit unsurudur. Bugün ekonomik istikrarı tehdit eden boyutlara ulaşan işsizlik ülkemizde en önemli sosyal sorunların odak noktasıdır. İşsizliği azaltma ve ortadan kaldırma, verimli istihdamı geliştirme görevi hiç şüphesiz girişimci işverenlerindir. Bu sebeple işletme sayısını artıracak bir seferberlik anlayışı ile geliştirdiğimiz bölgemizde girişimcilere kucak açıyoruz” dedi

ÖRNEK VE ÖNCÜ OSB

ANADOLU OSB’nin sadece yatırım merkezi değil aynı zamanda bir yaşam merkezi olacağını anlatan Hüseyin Kutsi Tuncay, “Türkiye’deki birçok OSB’den farklı olarak bir gölete sahibiz. Yağmurlu mevsimlerde biriken sularla oluşan ve yazları bataklık haline dönüşen gölü, teknik araştırmalar ve projelendirme sonucu 2009 yılında yaptığımız gölet inşaatı sonrasında 70 bin metrekare büyüklüğünde Anadolu Göleti’ne dönüştürerek doğal hayata kazandırdık. Anadolu OSB’yi sanayinin ve üretimin doğa ile iç içe olacağı şekilde tasarladık. Her geçen gün zorlaşan şehir hayatında, Anadolu OSB’de tamamen doğal bir hayat var. Yatırımcılarımıza, çalışanlara ve ailelerine, çevresi yeşil alanlarla örtülü Anadolu Göleti etrafında, kuş sesleri eşliğinde yürüyüş yapabilecekleri, bir araya gelerek yaratıcılıklarına olanak sağlayacakları ve yoğun iş temposunun neden olduğu strese çözüm sağlayacakları sosyal donatılardan oluşan mekanlar sunuyoruz. Üretimin yanı sıra yaşanabilir bir sanayi kenti ortamı yaratarak ülkemizin modern yüzünü temsil etmeyi hedefledik. Daha şimdiden çevresel yatırımlarımız ile son yıllarda örnek gösterilen öncü bir OSB konumundayız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!