Görme engelli öğretmen ayakta alkışlandı

Güncelleme Tarihi:

Görme engelli öğretmen ayakta alkışlandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2014 01:21

İZMİR'in Aliağa İlçesi'nde 'Öğretmenler Günü' kapsamında stajyerliği tamamlayan öğretmenler için hazırlanan törende yemin eden görme engelli Türkçe Öğretmeni Cafer Tatlı, ayakta alkışlandı.

Haberin Devamı

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü stajyerliğini tamamlayan öğretmenler için yemin töreni düzenledi. Aliağa'nın Helvacı Ortaokulu'nda Türkçe Öğretmeni görevini sürdüren görme engelli Cafer Tatlı da törende yerini aldı. Yemin töreni sırasında ilçede sevilen kişiler arasında bulunan Tatlı, ayakta alkışlandı.

ÇOK ÇALIŞTIM ÇOK ÇABALADIM
En büyük hayalinin öğretmen olmak olduğunu söyleyen Tatlı, "Öğretmen olmayı çok istiyordum. Çok çalıştım, çabaladım ve sonunda hayallerime kavuştum. Özellikle ailemden çok büyük destek gördüm. Öğretmenliğe ilk defa geçen sene atandığımda benimle birlikte ailem de çok mutlu olmuştu. Bugün burada katıldığım yemin töreninin benim için çok ayrı bir yeri var" dedi.

İNSANIN ÖNÜNDE ENGEL YOKTUR

Kendisiyle aynı kaderi paylaşanlara çağrıda yapan Tatlı, "Hiçbir zaman yılmasınlar, çalışsınlar, çabalasınlar ellerinden geleni yapsınlar. Hele bu zamanda bir görme engellinin okuyamaması diye bir şey yok. Benim zamanımda her şey daha zordu. Bilgisayarım bile yoktu. Hep başkalarından alıyordum. Başkalarından bana kitap okuması için rica ediyordum. Ama şimdi öyle bir şey yok. Artık ekran okuyucu ekranlar mevcut. O yüzden de engelli arkadaşlarıma ve öğrencilere şunu söylüyorum. Sıkı sıkı sarılsınlar derslerine. Yani insan istedikten sonra insanın önünde engel yoktur" diye konuştu.

Haberin Devamı

Görme engelli öğretmen ayakta alkışlandı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!