İngiliz genç kız kefaletle serbest

Güncelleme Tarihi:

İngiliz genç kız kefaletle serbest
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2014 00:01

İran’da erkeklerin voleybol maçını izlediği için hapse atılan İran asıllı İngiltere vatandaşı Ghoncheh Ghavami (25) kefaletle serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Ghavami, Haziran ayında Tahran’da İtalya ve İran erkek milli takımları arasında oynanan voleybol maçını izlerken tutuklanmış ve geçen ay çıkartıldığı mahkemede “Devlete karşı propaganda yapmak”tan suçlu bulunarak hapis cezasına çarptırılmıştı.

Ghavami’nin ablası Iman konu ile ilgili yaptığı basın açıklamasında “Bir kaç saat önce kız kardeşim Pazartesi günü doğum gününü kutlayabilmesi için kefaletle serbest bırakıldı. Onun evde olması çok güzel, 149 gün sonra ilk kez sesini duydum. Duygu dolu anlar yaşadık. Annem uzun süre ağlamasını durduramadı. Ancak o henüz özgürlüğüne kavuşmadı. Kefalet özgürlük anlamına gelmiyor” dedi.

Iman Ghavami sözlerine “Bir yargıç onu 1 yıl hapis cezasına çarptırdı ve 2 yıl süreyle İran’ı terk etmesini yasakladı. Ghnonchech yakında konuyu temyiz mahkemesine taşıyacak ve bir kez daha masumiyetini kanıtlamaya çalışacak” diyerek devam etti.

Ghavami ailesi Ghnoncheh’in en kısa zamanda aklanıp İngiltere’ye dönmesini ve eğitimine devam etmesini istediklerini de belirtti.

İranlı yetkililer genç kadının davası ile ilgili detayları henüz yayınlamadı.

Amnesty International “Ghoncheh serbest olduğu için çok mutluyuz. En kısa zamanda tüm bu saçma sapan suçlamaların da geri çekilmesini umuyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!