50 yıl hizmet veren Türk doktora ödül

Güncelleme Tarihi:

50 yıl hizmet veren Türk doktora ödül
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2014 14:47

İngiltere’nin başkenti Londra’da, 50 yılı aşkın bir süre sağlık sektöründe hizmet veren Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi 1953 yılı mezunlarından Dr. İsfendiyar Tuncel (87), bir plaketle ödüllendirildi.

Haberin Devamı

Türk Sağlık Elemanları Derneği’nin (ATHPA) Yıllık Genel Kurul toplantısında düzenlenen törende, Dr. İsfendiyar Tuncer ödülünü, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç’in elinden aldı.

Londra Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantı, Neyzen Murat Ferhat Yegül’ün ney dinletisi eşliğinde başladı. Ney dinletisinden çok etkilendiğini dile getiren Büyükelçi Bilgiç, açılış konuşmasında görevi nedeniyle Libya, Hollanda, Avusturya, Almanya ve Japonya’da bulunduğunu dolayısı ile diplomatik göçebe kültürüne sahip olduğunu ifade etti.

50 yıl hizmet veren Türk doktora ödül


‘EMİN ELLERDEYİZ’

Vefa, gelenek ve kültürün dernekleşmedeki önemine değinen Bilgiç, bu tür unsurları temel edinmiş derneklerin bir çınar ağacı gibi büyüyüp geliştiklerini görmekten büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

İngiltere’deki Türk toplumunun sağlık alanında emin ellerde olduğunu söyleyen Bilgiç, “ATHPA’nın hem İngiltere’de hem de Avrupa’nın diğer ülkelerinde yapmış oldukları tüm çalışmaların tamamen arkasında olduklarını ve bu kuruma ellerinden gelen desteği vermeye devam edeceklerini” sözlerine ekledi.

Daha sonra Londra’da hastalara yardımcı olarak herkesin yardımına koşup, saygısını kazanan ve aynı zamanda bu oluşumun 100. kayıtlı üyesi olan emekli Uzman Hekim İsfendiyar Tuncer’e, İngiltere’de verdiği 50 yılı aşkın hizmetlerinden dolayı ‘onur ödülü’ verildi.

Dr. Müge Herrewegh ve Psikolog Fatma Bozkurt, derneklerinin bundan sonraki döneminde hem İngiltere hem de Türkiye’deki resmi kuruluşlar ile birlikte daha organize bir şekilde çalışmalarına devam edeceklerini söylediler.

3 YIL ARADAN SONRA

Ulvan Özad’ın bioteknoloji alanında Türkiye ve İngiltere karşılaştırmasını yaptığı sunumunun ardından Liverpool Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Yenal Dündar’ın ‘depresyon’ ve ‘tedavisi’ ile ilgili verdiği bilimsel konuşma katılımcılar tarafından ilgi ile dinlendi.

Toplantının sonunda ATHPA üyeleri yeni yönetim kurulunu seçtiler. 3 yıldır Kurucu Başkan olarak hizmet vermiş olan Dr. Müge Herrewegh diğer meslekdaşlarına fırsat vermek için başkanlığı kurumun kurucu üyelerinden Dr. Yenal Dündar’a devretti.

Yeni göreve başlayan Yönetim Kurulu bundan sonraki ilk toplantılarının Büyükelçilik rezidansında ATSEF (Avrupa Türk Sağlık Elemanları Federasyonu) üyelerinin de katılacağı ‘14 Mart Tıp Bayramı’ olacağını beyan ederek kendilerini misafir etmeyi kabul eden Büyükelçi Bilgiç’e olan minnettarlıklarını dile getirdiler.

YENİ SEÇİLEN YÖNETİM KURULU ÜYELERİ:

Dr. Yenal Dündar (Başkan)
Dr. Yunus Gökdoğan (Başkan Yardımcısı)
Psikolog Fatma Bozkurt (Başkan Yardımcısı)
Dr. Cemal Kavasoğulları (Genel Sekreter)
Doç. Dr. Ayfer Kahraman (Genel Sekreter)
Dr. Müge Herrewegh, (Sayman)
Ülvan Özad, (Eğitim ve Araştırma Temsilcisi)
Sevgi Kozaklı (Eğitim Koordinatörü)
Merve Gözüm (Eğitim Koordinatörü)
Dr. Zehra Yılmaz (Denetleme Kurulu Üyesi)
Dr. Turan Hüseyin (Denetleme Kurulu Üyesi)
Dr. Bülent Yüksel (Denetleme Kurulu Üyesi)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!