Öğretmenlerin değerini okul sıralarında bilelim

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenlerin değerini okul sıralarında bilelim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2014 01:17

İZMİR'de 24 Kasım Öğretmenler Günü törenle kutlandı. Yeni öğretmenlerin yemin ettiği törende Vali Mustafa Toprak öğrencilere öğretmenlerin kıymetini okul sıralarındayken bilmelerini öğütledi.

Haberin Devamı

İzmir'de, 24 Kasım Öğretmenler Günü, düzenlenen törenlerle kutlandı. Öğretmenler Günü dolayısıyla ilk tören Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, öğrenciler, öğretmenlere karanfil verdi. Karabağlar Halk Eğitim Merkezi'nde Milli Eğitim Konak İlçe Müdürlüğü'nce düzenlenen programda ise Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın mesajının gösterimi yapıldı. Stajyer ve emekli öğretmenler adına yapılan konuşmalardan sonra kürsüye gelen İzmir Valisi Mustafa Toprak, dünyanın en eski ve en kutsal mesleklerinden biri olan öğretmenliğin, tarihin her döneminde saygın bir meslek olarak kabul gördüğünü söyledi. Toprak, "Günümüz dünyasında, bilim, teknoloji ve iletişim, hayallerimizi zorlayacak bir biçimde hızla gelişmektedir. Bir milletin geleceğini dokuyan öğretmenlerimizin, bilim ve tekonolojideki gelişim ve değişimlerini takip etmelerinin çok daha önemli ve zorunlu olduğuna inanıyorum. Çünkü öğretmenlerimizin başarısı aynı zamanda milletimizin medeniyet yarışındaki başarısı anlamına gelmektedir" dedi. Toprak, öğretmenlerin değerinin okul sıralarında oturulurken bilinmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Toprak "Biz zaman zaman öğretmenlerimizi bulsak da ellerini öpsek diyoruz, şükran duygularımızı aktarmak istiyoruz. Zaman zaman öğretmelerimizi bulamıyoruz. Bu nedenle öğretmenlerimizin kıymetini okul sıralarında otururken bilelim. Bizi bilimsel yönden yönlendiren öğretmenlerden istifade edelim, saygı ve hoşgörüyle bakalım" diye konuştu.

Haberin Devamı

Öğretmenlerin değerini okul sıralarında bilelim


İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı da öğretmenlerin, öğrencilerin akademik başarısından mesleki tercihlerine, psikososyal geliminden ruh sağlığına kadar her alanda büyük etki sahibi insanlar olduğunu belirterek, "Öğretmen yetiştirme mekanizmasının sağlıklı oluşmadığı, sağlıklı işlemediği bir ülkede, yönetimin, iş hayatının sağlıklı işlemesi de mümkün olamaz" dedi. Stajyerliği sona eren Konak İlçe İl Müdürlüğü bünyesindeki 84 öğretmenin yemin ettiği törende, "Öğretmen Anıları" konulu yarışmada dereceye giren öğretmenlere ödülleri İzmir Valisi Mustafa Toprak tarafından verildi. Törende ayrıca, Konak Anadolu Lisesi öğrencilerince skeç ve bir konser sunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!