Denizli'nin kültür envanteri araştırıldı

Güncelleme Tarihi:

Denizlinin kültür envanteri araştırıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2014 14:20

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi'nin üç ay önce başlattığı kent turizminin tanıtımına katkı sağlayası hedeflenen 'Denizli Kültür Envanteri Projesi' tamamlanma aşamasına geldi. Önümüzdeki günlerde tanıtımı yapılması planlanan projede; kentin 19 ilçesinde yer alan değerlerin yanı sıra bugüne kadar fark edilmemiş ya da unutulmuş değerlere de ulaşıldığı açıklandı.

Haberin Devamı

Denizli Kültür Envanteri Projesi ile kent turizmine güç kazandırmayı hedefleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi, çalışmaları tamamlama aşamasına geldi. Önümüzdeki günlerde tanıtımı yapılacak proje kapsamında kentin kültürel miraslarına hem basılı hem de sanal ortamda ulaşmanın mümkün olacağı ifade edildi.

Denizlinin kültür envanteri araştırıldı

Proje kapsamında oluşturulan üç kişilik özel bir saha ekibinin kentin 19 ilçesinin incelendiği, kültür değerleri belirlendiği belirtildi. Bu süreçte çeşitli araştırma metotları kullanan ekibin kültürel miras özelliği gösteren çeşitli değerlerin bulunduğu yüzlerce mahalleye giderek fotoğraflama ve veri toplama çalışması gerçekleştirdiği kaydedildi. Çalışma kapsamında onlarca kişiyle yüz yüze ve telefonla görüşülerek toplanan bilgilerin ardından veri havuzuna aktarıldığı belirtildi. İki aydan daha uzun bir süre boyunca devam eden bu çalışmanın sonucunda kentin 19 ilçesinde yer alan, bilinen değerlerin yanı sıra bugüne kadar fark edilmemiş değerlerin de ortaya çıktığı bildirildi.

Haberin Devamı


AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, projeyle kent turizminin uzun yıllardan bu yana hissettiği önemli bir eksikliğin giderileceğini söyledi. Başkan Zolan, "Projeyle farklı kültürel değerlerimizi tek bir havuzda topladık. Kentimizin 19 ilçesinin yüzlerce mahallesinde bilinen ve bilinmeyen ne varsa hepsini bir araya getirdik. Projemizin ilk sürümünü yayınladıktan sonra geliştirmeye devam edeceğiz. Hazırladığımız katalog ve web sitesi ile de Denizlimizin tüm kültürel değerlerine zahmetsizce ulaşmak mümkün olacak. Denizli'ye önemli bir kültür hizmeti yapacağız" dedi.

Denizlinin kültür envanteri araştırıldı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!