Üniversitelilerin alfabe bayramı

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelilerin alfabe bayramı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2014 13:29

Kars’taki Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rus Dili ve Edebiyatı hazırlık sınıfı öğrencilerinin Rusça okuma- yazmayı öğrenmeye başlaması nedeniyle ‘Alfabe Bayramı’ etkinliği düzenlendi.

Haberin Devamı

Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Slav Dilleri ve Edebiyatları Bölümü, Rus Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı hazırlık sınıfı öğrencileri 2 ayda Rus dilini yazmayı ve konuşmayı öğrenince Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Çulpan Zeripava Çetin öncülüğünde okutman Ayşe Kocaoğlu tarafından ‘Alfabe Bayramı’ etkinliği yapıldı.

Öğrenciler ilk olarak Rus alfabesini öğrendiklerini örneklerle gösterdiler. Rusça şiirler okuyan öğrencileri izleyiciler alkışladı. Öğrencilerin Rusça tiyatro gösterisi de büyük beğeni topladı. Yaklaşık 40 dakika süren program sonunda öğrenciler davetlilere çiçek verdi.

Okutman Ayşe Kocaoğlu, Rusçanın en zor dillerden biri olduğuna işaret ederek "Latin alfabesinde okuma-yazmayı öğrendi. Rus dilinde okuma ve yazmayı 2.5 ay gibi kısa sürede öğrendiler. Bende bunları teşvik etmek ve derslere daha iyi sarılmalarını sağlamak için alfabe bayramı düzenledim" dedi.

Haberin Devamı

Slav dilleri ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Çulpan Zeripava Çetin de "Bir zamanlar 40 yıldan fazla Ruslar’ın hakimiyetinde kalan ve sokakları halen buram buram Rus tarihi kokan, kışları, kazları ile ve her köşede, her sokakta karşımıza çıkan ince beyaz gövdeli kayın ağaçları ile bize halen Rusya’yı andıran Kars’ımızda Rus dilinin öğretilmesi ve iki yıldır Slav Dilleri ve Edebiyatları bölümünde Rus kültürünü tanıtan etkinliklerin yapılması bizleri memnun ediyor. Çok hoş bir etkinlik oldu. Bugün biz buraya Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde olan hazırlık sınıfımızın Türkiye’deki Okuma Bayramını andıran Alfabe Bayramına toplandık" diye konuştu.

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür yardımcısı Doç. Dr. İlhami Ege ise "Artık üniversiteler uzman üniversite kavramıyla anılıyor. Yani her üniversitenin her alanda güçlü olması mümkün değildir, iddialı olduğu alanlar vardır. Bu alanlardan biri de bizim için, Kafkas Üniversitesi için Rus Dili ve Edebiyatıdır. Çünkü adında da saklı olduğu üzere Kafkasya bölgesi her halde bizden sorulması gerekir. O anlamda Rusça önemli bir dildir. Yani Türkiye’de eğer Rusça sorulacaksa Kafkas Üniversitesi’nden sorulmalıdır" dedi.

Haberin Devamı

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Yüksek de öğrencilerin kısa sürede Rusça alfabeyi çözdüklerini, Ruşça şarkılar, şiirler söylemenin güzel olduğunu belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!