Bakan öğrencisiyle iftihar ediyor

Güncelleme Tarihi:

Bakan öğrencisiyle iftihar ediyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2014 13:20

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın ilkokulda öğrenim gördüğü okulun müdürü emekli öğretmen Celalettin Demir (80), "Çalışkan, başarılı ve saygılı bir öğrenciydi. Öğrencilerim böyle bir mevki ve makama geldiği zaman memnun oluyorum, iftihar ediyorum" dedi.1951-1952 eğitim öğretim döneminde Arifiye Köy Enstitüsü'nden mezun olduğunu belirten Demir, 1962 yılında tayin olduğu Bilecik'in Pazaryeri ilçesine bağlı Demirköy İlkokulu'nda 1970 yılına kadar görev yaptığını anlattı.

Haberin Devamı

Bakan Avcı'nın öğrenciliği döneminde 4'üncü ve 5'inci sınıfa Demirköy İlkokulu'nda gittiğini anımsatan Demir, "O dönem Nabi Bey'in okul müdürüydüm. Buradan mezun olduktan sonra da kendisiyle ortaöğretim döneminde sık sık karşılaşırdık. Kendisi saygılı bir öğrencimdi. Nabi Bey'in rahmetli babasının bakkalı vardı. Dükkana her gittiğimde kendisiyle görüşüyorduk. Nabi Bey, bakkal dükkanına girdiğim zaman hemen ayağa kalkar, saygı gösterirdi" diye konuştu.

Demir, Bakan Avcı'nın başarılı ve saygılı bir öğrenci olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:
"Nabi Bey, okul döneminde hiç yaramazlık yapmazdı. Çalışkan, başarılı ve saygılı bir öğrenciydi. Öğrencilerimin böyle bir mevki ve makama geldiği zaman memnun oluyorum, iftihar ediyorum. 1964 yılında okulumuzdan mezun olan Milli Eğitim Bakanı'mız beni ziyarete geldi. Kendisine o dönemde çekilen fotoğrafları gösterdim ve arkadaşlarının birçoğunu tanıdı. Bir bakanın, öğretmenini ziyaret etmesinden daha mutlu ne olabilir. Milli Eğitim Bakanı'mıza görevinde başarılar diliyorum. "

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!