Anneler bilgilendirildi

Güncelleme Tarihi:

Anneler bilgilendirildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2014 13:13

İZMİR Anneleri Topluluğu, Kent Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Funda Göde ile Kent Alsancak Tıp Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Meltem Erturaç'ın sunumlarıyla, İTK Pembe Köşk'te gerçekleşen "Anneler ve Çocukları" seminerinde buluştu.

Haberin Devamı

Seminerde Kent Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Funda Göde; doğum sonrası kadınlarda jinekolojik gelişmelerin neler olduğu, ilk bebekten sonra yeni bir bebek için uygun zaman, bu süreçte doğum kontrol yöntemlerinin neler olduğu konularında katılımcılara bilgiler verdi. Lohusalık döneminde kadınlarda fizyolojik ve psikolojik değişimlerin olabileceğine dikkat çeken Op. Dr. Funda Göde, yeni bir bebek için en uygun sürenin iki yıl olduğunu söyledi.
Alsancak Tıp Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Meltem Erturaç ise, kış mevsiminde bebeklerde nelere dikkat edilmesi gerektiği, ateşli kış hastalıklarında yapılması gerekenler ve bebeklerin beslenmesinde nelere özen gösterilmesi gerektiği konularında anneleri bilgilendirdi. Anne sütü ile beslenmenin önemine dikkat çeken Dr. Erturaç, "Bebekler için en doğal ve en taze besin olan anne sütünden onları yoksun bırakmayalım. Anne sütünün değerini bilelim. Anne sütü, bebeklerin bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir role sahiptir. Anne sütü, bebeğe en güzel hediyedir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Anneler bilgilendirildi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!