CHP'li Susam'dan Bakan Zeybekçi'ye İzmir tepkisi

Güncelleme Tarihi:

CHPli Susamdan Bakan Zeybekçiye İzmir tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2014 01:21

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, AK Parti Hükümeti'nin İzmir'e saldırma ve aşağılama tavırlarını gelenek hale getirdiğini öne sürerek, "Yaptıkları, 'bana yakınsan seni abad ederim bana yakın değilsen seni süründürürüm' anlayışının göstergesidir" dedi.

Haberin Devamı

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, hafta sonu kente gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin, “İzmir’in dinamikleri körelmiş, parçalanmış, vizyonsuzlaşmıştır” sözünü hatırlatarak, tepki gösterdi. Partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Susam, “Bu yansımalar İzmirlileri yürekten üzüyor. Maalesef AKP’nin yöneticilerinin bir alışkanlık haline getirdiği tavırları var. O da İzmir’i aşağılamak. Kimi, ‘Sümüklü çocuk’ der; kimi, ‘Kasaba’ der. Kimi, belediye başkanı olarak üzerine vazife olmadan kentin suyuyla uğraşır. Merkezi hükümet ve ilintili tüm organlarında İzmir’e saldırma, aşağılama tavırları gelenek hale gelmiştir. İzmir’e yapılacak en büyük haksızlıklardan biri budur” dedi.

İNADINA BİRLİK VAR

Mehmet Ali Susam, İzmir’in Türkiye’nin en çağdaş, en demokratik, en gelişmiş ve en vizyonlu kentlerinden biri olduğunu öne sürerek, “İzmir’de dinamikler Türkiye’ye örnek olacak türdendir. Bunlar parçalanmış noktada değildir, tam tersine çok önemli birlik içindedir. İzmir’de bölünmüşlük, parçalanmışlık dağınıklık yoktur” diye konuştu.
Susam, kentin ihtiyaç duyduğu ama alamadığı yatırımları da şöyle anlattı: “İzmir’i bölmek, dağıtmak isteyen AKP vardır. Bunu da dışarıdan transfer ettiği bakanlarla yapmaktadır: ‘İzmir’i bize teslim edin yoksa size hiçbir yatırım yapmayız. İzmir bizim iktidarımız olmazsa yatırım alamaz.’ Bütün işin özeti budur. İzmir Limanı’na 150 milyon lira ayrıldı ama bir kuruşu harcanmadı. Liman, dip taramasına ihtiyaç olan, en az 14 metre derinlik açılması gereken bir yer. İzmir’in liman kenti olması için burada yük ve yolcu taşımacılığının birlikte olması gerekir. Bunlara bir kuruş yatırım yapmayanlar İzmir’e ‘Vizyonsuz’ diyemez. ‘İzmir yüksek teknolojili ürünler üreten bir üniversite ve AR-GE merkezi yapmalı’ dedik. Eski Bakan Nihat Ergün kendi ili İzmit’e götürdü, oraya yaptı. İzmir, İstanbul’dan sonra kendi kaynaklarıyla ihracat yapan bir kent. Hükümet destek vermediği gibi yanındaki Manisa’ya 3. bölge teşviği vererek kenti yatırımdan yoksun bırakan bir anlayış içinde. Zeybekci, ‘Şırnak’a, Hakkari’ye destek veriyoruz yatırımcı gidiyor mu?’ diyor. Ya coğrafya bilmiyorsun ya da polemik peşindesin. Manisa ve İzmir arası bir sınır. Bu tamamen, ‘Bana yakınsan seni abad ederim, bana yakın değilsen seni süründürürüm’ anlayışının sonucudur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!