Ruhumuz Arroyo’ya teslim

Bu hafta görece zayıf rakiplerle oynayarak yollarına devam edecek olan üç Avrupalı silahşorumuz geçen haftayı 2-1 galip tamamladı.

Haberin Devamı

Ödümüz ağzımıza gelip ruhumuzu teslim etmek üzereyken Galatasaray’ın her şeyi ‘çakal’ Carlos Arroyo ipten aldı Cimbom’u. Her maçta olduğu gibi en akıllı işi yapan Ergin Ataman maç boyu uçuşu Arroyo otomatik pilotuna bağladı. Çift uzatma, elli dakika oyunda kalan Porto Rikolu en büyük asisti ‘yoksulluğun efendisi’ koçuna yaparak sakatlar, cismi var kendi yok Aradori ortamında maestro kıvamında oyunuyla Erceg’le el ele vererek takımı başarıya taşıdı.

Galatasaray’ın bu oyun kurucu elmasına karşın diğer iki temsilcimizin en büyük zaafları 1 numaraları. Kurmaktan vazgeçtim oyunu bozuyorlar. Mesela Anadolu Efes’in Doguş, Drapper, Jennigs ve Mgrath’ını toplasan şu aralar tribünlerde görülen bir Naomoski etmiyor. Takım resmen 4 kişi hücum ediyor. Kazı Kazan (Unics) maçında yeni koçları Pasutin 1 numarayı float/ihmal ederek mavi beyazlıları İstanbul’a eli boş gönderdi.

Haberin Devamı

FENER MODAYI KENDİNE UYDURDU

MODANIN başkenti Milano’da Armani maçını kazanırken 'Semih Erden’i de kazandı' yazan meslektaşlar abartmıyor. Pivot yokluğunda vaha gibi Semih. Kendini toparlamış. Eskisi gibi gir çıkı dert edip gölgesiyle kavga edip kendini yiyip bitirmiyor. Obradovic’in bir başka zenginliği, belki de en önemli silahı 'buz adam' Bjelica. Kırılma noktalarının keskin nişancısı, sahanın her iki tarafını mükemmel oynuyor. Poker face/ifadesiz suratına aldanmayın müthiş hırslı adam. Kanarya’da Obradovic Goudelock, Emir, Hickman ve Bogdanovic’ten oluşan dış adam yelpazesini görece daha iyi kullanarak 'çaresizlikten çare' üreterek hücumunu daha iyi organize ediyor.Taşıma suyla bu değirmeni daha ne kadar döndürürler bilemem. Klasik laftır; basketbol takımı oyun kurucusu kadar güçlüdür.

Yazarın Tüm Yazıları