Avrupa’da 60 milyon kadın şiddet mağduru

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’da 60 milyon kadın şiddet mağduru
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2014 13:00

25 Kasım ‘Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’ kapsamında Almanya’da da birçok etkinlik düzenlenecek.

Haberin Devamı

Aile içi şiddetle ilgili açıklama yapan Federal Aile ve Kadınlardan Sorumlu Bakan Manuele Schleswig, Avrupa’da şiddet mağduru kadın sayısının 60 milyon olduğunu söyledi. Bakan Schleswig, “Mağdur kadınlar arasında yardım isteyenlerin oranı ise sadece üçte biri oranında. Mağdurların büyük bölümü toplumun kendisine yardım edeceğinden şüpheli. Yardım konusunda maalesef güveni yok” dedi. Şiddete uğrayan kadınlara yönelik daha fazla yardım eli uzatılması gerektiğini belirten Bakan Schleswig, şunları söyledi: “Kadınlara yönelik şiddete toplum içinde daha fazla dikkat çekmeliyiz. Tecavüze karşı yasaları daha da sertleştirmeliyiz. Ayrıca mağdurlara daha fazla yardım sunmalıyız. Şiddet mağdurlarına yardımcı olmak amacıyla 2013 yılında 24 saat boyunca açık olan telefon hattı kurduk. 08000 11 60 16 numaralı telefondan şiddet mağduru kadınlara 15 ayrı dilde ücretsiz yardım eli uzatılıyor. Danışmanlık hizmeti veriliyor. Sadece şiddet kurbanı kadınlar değil, onların tanıdıkları ve arkadaşları da bu telefon hattından yardım ve destek isteyebilir.”

KADIN KOTASINDA KARARLI

ÜST düzey yönetim kademesinde yüzde 30 kadın kotası uygulanmasının hayata geçirileceğine inandığını belirten Bakan Manuele Schleswig, “Kota uygulaması yasasına karşı büyük bir direniş var. Çünkü burada söz konusu olan iktidar ve paranın kadının eline geçmesi. Bunun için direniş gösteriliyor. Bu nedenle de erkekler yönetim kademesini ellerinden bırakmak istemiyor. Biz, kadınlar kotasını bir an önce getirmek istiyoruz. Çünkü geciktikçe ekonomi zarar görecek” dedi. Bakan, üst düzey görevde bulunan erkeklerin sadece kendi kalifiyeleri sayesinde değil, erkekler arasındaki bağlantılar ve ilişkiler sayesinde olduğunu da söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!