Lojistik merkezinin altyapısı hazır

Güncelleme Tarihi:

Lojistik merkezinin altyapısı hazır
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2014 01:21

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli Kemalpaşa Lojistik Merkezinde, Kemalpaşa Organize Sanayi Yönetim Kurulu ve Ulaştırma Bölge Müdürü Ömer Tekin ile birlikte incelemelerde bulundu. Denizli 35 Proje içinde yeralan lojistik merkezinin Ulaştırma Bakanlığı'nca yapılacak bölümünün tamamlandığını ve yap-işlet-devret ile ihaleye hazır hale geldiğini söyledi.

Haberin Devamı

Ege bölgesinin dışarıya açılan kapısı olan İzmir'i Avrupa'nın önemli lojistik üssü haline getirecek, binlerce kişiye iş imkânı sağlayacak Kemalpaşa Lojistik Merkezi 3 milyon metrekare alanda hizmet verecek. Karayolu-demiryolu bağlantılarıyla birlikte Türkiye'nin en büyük lojistik merkezi olan bölge artık yatırımcıları bekliyor.


İlknur Denizli Kemalpaşa Lojistik Merkezi'nin demiryolunun en üst düzeyde kullanılmasını sağlayacağını belirtti, "Kemalpaşa Lojistik Merkezi demiryolu bağlantısı ile Kemalpaşa, Turgutlu, Manisa, Torbalı, Aydın, Denizli'deki organize sanayi bölgelerinin yüklerinin aktarma merkezi olacak. Böylece sanayicinin ve ihracatçının üretimini fabrikadan en kısa sürede ve uygun maliyetle İzmir Alsancak, Aliağa ve Kuzey Ege Limanı'na taşınmasını da sağlayacak" dedi.
Lojistik merkezinin ulaşım imkânları yanında taşımacılıkla ilgili bütün resmi kurumların bulunacağını ve bütünleşik hizmet verileceğini aktaran Denizli "AK Parti olarak bizim 2023 hedefimiz 500 milyar dolar ihracata ulaşmak. İzmir olarak bizim hedefimiz bu ihracatın 100 milyar dolarlık kısmını Ege Bölgesi ile birlikte İzmir limanlarından yapmak olmalı. Kemalpaşa lojistik merkezi bu hedefe ulaşabilmek için çok önemli bir adım. Bu sebeple de Kemalpaşa Lojistik Merkezi'nde en önem verdiğimiz şey Ege Bölgesi'nin üretim alanlarını organize sanayi bölgelerini demiryolu başta olmak üzere birbirlerine bağlamaktır" dedi.

Lojistik merkezinin altyapısı hazır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!