Başkan Zolan'a 'Öğretmenler Günü' sürprizi

Güncelleme Tarihi:

Başkan Zolana Öğretmenler Günü sürprizi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2014 11:42

DENİZLİ Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, 'Öğretmenler Günü' nedeniyle düzenlenen kahvaltıda kendisine yapılan sürpriz karşısında şaşkına döndü. 43 yıl önce eğitim gördüğü ilkokulda öğretmenliğini yapan Raziye Kapukıran ile karşılaşan Başkan Zolan, duygusal anlar yaşadı.

Haberin Devamı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Osman Zolan, 'Öğretmenler Günü' nedeniyle belediye bünyesinde hizmet veren etüt, kurs ve spor merkezlerinde eğitim veren öğretmenlerle kahvaltıda bir araya geldi. Çamlık Kır Kahvesi'nde düzenlenen kahvaltıya; Başkan Zolan'ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı da katıldı.
Yaptığı konuşmada ülkenin geleceğini öğretmenlerin inşa edeceğini vurgulayan Başkan Zolan, "Bir nesli yetiştirmek, o nesle ışık olmak, çocuklarımızı hedefe doğru koşturmak, geleceğe hazırlamak çok önemli. Öğretmenlik gerçekten sabır isteyen bir meslek. Evlerimizde bir çocuğumuza o sabrı gösteremezken sizler sınıflarınızda onlarca çocuğa sabır gösteriyorsunuz ve özveri ile geleceği hazırlıyorsunuz. Siz aslında geleceğe imza atıyorsunuz. Hepinize çok teşekkür ederim" dedi. Kendisinin de Isparta Gönen Öğretmen Lisesi mezunu olduğunu söyleyen Zolan, "Ama biz öğretmenlik yapma şerefine layık olamadık. Başkanlık görevi yapıyoruz, keşke öğretmen olabilseydik. Bir çocuğa ışık tutabilseydik" dedi.

Haberin Devamı

Başkan Zolana Öğretmenler Günü sürprizi

DUYGUSAL ANLAR YAŞADI
Kahvaltıda Zolan'a bir sürpriz yapıldı. Zolan'ın 1971-1976 yılları arasında Tavas Garipköy İlkokulu'nda öğretmenliğini yapan Raziye Kapukıran anons edilerek salona davet edildi. 43 yıl önceki ilkokul öğretmenini bir anda karşısında görmenin şaşkınlığını yaşayan Başkan Zolan, kendisine uzun süre sarılarak hasret giderdi. Yılın en büyük sürprizini yaşadığını söyleyen Zolan, ilkokul öğretmenin hayatında çok önemli rolü olduğunu belirtti. Başkan Zolan, "Bu noktaya geldiysek, milletin hizmetindeysek, vermiş olduğu o ahlakla, öğretmiş olduğu eğitimle biz buralara geldik. Raziye Öğretmenimin benim hayatımda çok önemli yeri vardır. Onu bir öğretmen gibi değil anne gibi gördüm. Sadece ben değil birçok arkadaşımız çok güzel işlerde çalışıyor. Bu da aslında marifetin öğretmende olduğunu gösteriyor" dedi.
Raziye Kapukıran da öğretmenliği layıkıyla yapmaya çalıştığını, başarılı öğrenciler yetiştirdiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Öğretmenlik hayatında yaşadığı tecrübeleri ve anılarını anlatan Kapukıran, genç öğretmenlere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Haberin Devamı

Başkan Zolana Öğretmenler Günü sürprizi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!