İç Güvenlik Reformu Paketi Meclis'e sunuldu

Güncelleme Tarihi:

İç Güvenlik Reformu Paketi Meclise sunuldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2014 10:52

Jandarma, emniyet ve nüfus idaresinin görev alanları ile yetkilerinde çeşitli düzenlemeler içeren "İç Güvenlik Reformu Paketi" TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Haberin Devamı

İç Güvenlik Reformu Paketi Meclise sunuldu
Hükümet, polisin yetkilerini arttıran, Jandarma il ve ilçe komutanlarını atama yetkisini İçişleri Bakanı'na devreden kanun tasarısını TBMM'ye sundu.

43 maddelik, "polis vazife ve salahiyet konunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına ilişkin" kanun tasarısında, toplumda çok tartışılan şu unsurlar öne çıkıyor;

* POLİSE "MAKUL ŞÜPHE" İLE EVE VE ÜST ARAMA YETKİSİ- Yeni tasarı ile, polisin kişilerin ev ve üstlerini aramalarına ilişkin yetkileri genişletiliyor. "Makul şüphe" kavramı ile, polisin arama yetkisi arttırılıyor.
* JANDARMA KOMUTANLARINI ATAMA YETKİSİ İÇİŞLERİ'NE- Kanun tasarısı ile, Jandarma il ve ilçe komutanlarını atama yetkisi İçişleri Bakanlığı'na geçiyor. Ancak kanun tasarısının gerekçesinde, "bu düzenleme ile Jandarma Genelkurmay'dan koparılmıyor" ibaresi dikkat çekti.
* MOLOTOF SİLAH OLUYOR- Molotof kokteyli silah kapsamına alınıyor. Molotof kullandıkları belirlenenlerin 3 yıla kadar hapisle yargılanmalarının önü açılıyor.
* EYLEMDE YÜZ KAPAMAK SUÇ- Eylemlerde göstericilerin yüzlerini kapamaları da suç kapsamına giriyor. Yüzünü kapatarak eyleme katılanlar için 4 yıl hapis cezası getiriliyor.
*TEK TİP KIYAFET SUÇ- Eylemlerde, eylemcilerin tek tip kıyafet giymelerine de 3 yıla kadar ceza getiriliyor.
* BONZAİ'YE CEZA GELİYOR- Bonzai de uyuşturucu kapsamına alınıp, ceza getiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!